default-image

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Να μιλήσουμε απλά στο λαό

Κρήτη
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Να μιλήσουμε απλά στο λαό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορικές οι στιγμές για την Κρήτη, τους πολίτες και την ίδια την Εκκλησία η Πανορθόδοξη Σύνοδος , επισημαίνει σήμερα στο Ράδιο 9,84 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος .

Μίλησε για την απαιτούμενη συνοχή των Ορθόδοξων Εκκλησιών μακριά από πολιτικά -εθνοφυλετικά  συμφέροντα και έφερε ως παράδειγμα την Καθολική Εκκλησία και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Είναι αδιανόητο είπε , την τελευταία στιγμή προσωπικές βλέψεις και πικρίες για τις Συνοδικές ιστορικά παραδεκτές θέσεις των πρωταγωνιστικών ρόλων συντονισμού που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο , κάποιοι να μην έρχονται στην Πανορθόδοξο , παρότι είχε αποφασιστεί ομόφωνα.

Εκτίμησε ότι η Βουλγαρία δύσκολα θα αλλάξει την απόφαση της, σε αντίθεση με τις 3 άλλες Εκκλησίες που δεν έχουν πει το οριστικό όχι.

Αδιανόητο πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σήμερα με τον κόσμο να βασανίζεται να θέτουμε θέματα ποιος κάθεται και πού και δύσκολο για όποια Εκκλησία πει Όχι να ανακαλέσει την απόφαση της.

Ανέφερε ότι οι ιεράρχες πρέπει να ανοίξουν την ατζέντα  με το προσφυγικό και εκδήλωσε την πρόθεση να επισκεφθεί μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου τη Λιβύη.

Κάλεσε τέλος όσους ιεράρχες εκφράζουν απόψεις περί ανωτερότητας κάποιων λαών , να αφήσουν τα χρυσοποίκιλτα στασίδια τους και να επισκεφτούν την Αφρική για να καταλάβουν το νόημα του «φτωχού» και «ταπεινού» Χριστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News