default-image

Τι συζητήθηκε στο Υπουργείο για τα ενετικά τείχη

Κρήτη
Τι συζητήθηκε στο Υπουργείο για τα ενετικά τείχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπριννού και των αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη και Γιάννη Ξυλούρη, όπου ο Δήμος και η Εφορία Αρχαιοτήτων κλήθηκαν να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα ενόψει της συνεδρίασης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου θα κριθεί τύχη της παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, οι αθλητικές χρήσεις που η Εφορία των Αρχαιοτήτων έχει ζητήσει να απομακρυνθούν από τα ενετικά τείχη και οι κατεδαφίσεις κτισμάτων από την συνοικία της Βίγλας φαίνεται πως αποτελούν ακόμη τα «αγκάθια» μεταξύ δημοτικής αρχής και Υπουργείου Πολιτισμού με φόντο το μάστερ πλαν για τα ενετικά τείχη.

Παρά την διάθεση για συνεργασία στην συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ωστόσο εκτιμήθηκε ότι έγιναν αρκετά βήματα με στόχο να συγκλείνουν κάποιες απόψεις μεταξύ των δύο πλευρών που φαίνεται ότι υπήρχε διάσταση.

Και όλα αυτά ενόψει της εισαγωγής του μάστερ πλαν στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Τι αναφέρει ο Δήμος μετά την συνάντηση:

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη είχε την Παρασκευή 10 Ιουνίου  στην Αθήνα. ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός , με θέμα συζήτησης το master plan που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης  Ρασούλης, η Αρχαιολόγος Παλαιάς Πόλης κ. Κάλλια Νικολιδάκη και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και προσέθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές θέσεων με την Αρχαιολογία για τις οποίες θα καταβληθεί προσπάθεια να προκύψει σύγκλιση προτού εισαχθεί το ζήτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News