default-image

Wheeling2help: Από την Πόλη στο Ηράκλειο με ένα ποδήλατο

Κρήτη
Wheeling2help: Από την Πόλη στο Ηράκλειο με ένα ποδήλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σεπτέμβριο του 2015 ,ένα χρόνο πριν , στέφτηκε με επιτυχία η προσπάθεια μερικών εθελοντών, να ποδηλατήσουν 2,500 χιλιόμετρα  στην Ευρώπη από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας!

Οι προκλήσεις όμως δε σταματούν εδώ!

Στις 7 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που ξεκινάει η Παραολυμπιάδα, θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο! 1.700 χιλιόμετρα με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ, για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία, τα οποία θα δωριστούν σε πόλεις της Ελλάδας.

Το Wheeling2help έρχεται Ηράκλειο

Το Wheeling2help επιστρέφει μετά από ένα χρόνο για να χαρίσει χαμόγελα σε παιδιά με αναπηρία.  Ο Έλπης και η Δώρα ανεβαίνουν ξανά στο ποδήλατο, αυτή τη φορά με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τελικό προορισμό το Ηράκλειο.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που ξεκινά η Παραολυμπιάδα και υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Θα διανύσουν 1.700 χλμ περνώντας από 20 πόλεις. Κάποιες απ' αυτές είναι: Θεσσαλονίκη (15/9), Λάρισα (17/9), Αθήνα (25/9) και τέλος, Ηράκλειο (9/10), όπου θα γίνει μία εκδήλωση αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Στόχος, πέρα από την προμήθεια των αμαξιδίων  σε παιδιά με αναπηρία, είναι επίσης η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης , θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν όμορφες δράσεις σχετικά με την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Το Ηράκλειο θα είναι ο τελικός σταθμός από τις 20 αυτές πόλεις που αναλαμβάνει να παρουσιάσει μια μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης και εθελοντισμού και σας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο Castello City Hotel, όπου μέσα από ομιλίες θα γνωρίσουμε καλύτερα το Wheeling2help, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε ενεργά και θα ανταλλάξουμε απόψεις γι' αυτή την πρωτοβουλία.

Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές για κάθε πόλη, όπως street volley, mini tennis, πολεμικές τέχνες, zumba, ζωγραφική, χειροτεχνίες, δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί χώρων/παραλιών, ζωντανή μουσική, αιμοδοσία, θεατρικά, αθλήματα παρολυμπιάδας, βιωματικές δράσεις με αναπηρία σε αμαξίδια, workshop για το πως φτιάχνουμε ράμπες, και ένα σωρό ακόμη!

32 ημέρες - 20 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως το Ηράκλειο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News