default-image

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις Σπίρτζη

Ελλάδα
Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις Σπίρτζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μια κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης προκαλεί δήλωση υπουργού. Μετά τη θύελλα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με το κίνημα «Παραιτηθείτε», ήρθαν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών αναφορικά με την πώληση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον realfm, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και με άλλες διαδικασίες από αυτές του ΤΑΙΠΕΔ, έπρεπε το τίμημα να είναι πολλαπλάσιο. Σημείωσε, επίσης ότι κάποια πράγματα η κυβέρνηση τα έκανε με βαριά καρδιά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Επρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Και πρόσθεσε: «Εμείς βρήκαμε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα, με συγκεκριμένες προβλέψεις και αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και σ' αυτό και στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού που βρήκαμε ολοκληρωμένο». Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών εξηγώντας τις βελτιώσεις για τις οποίες έκανε λόγο είπε: «Εχουμε κάποια δισ. ευρώ που θα βάρυναν τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος για βασικές υποδομές που θα βαρύνουν τον επενδυτή». 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η ΝΔ σχολίασε με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις Σπίρτζη ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του υπουργού.

«Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.

Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους.

Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί.

Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.

Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News