default-image

Kοροϊδία η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Κρήτη
Kοροϊδία η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοροϊδία οι  θέσεις του υπουργού εργασίας όταν μιλά σε χιλιάδες ανέργους και τους επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της, την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σχολίασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 το μέλος της ΓΣΕΕ Γιώργος Νικολιδάκης.

Διερωτήθηκε που ήταν ο υπουργός όταν καταστρατηγούνταν τα εργασιακά δικαιώματα κι πως επέτρεψαν η αγορά εργασίας να μετατραπεί σε ζούγκλα και αποκάλεσε αστεία τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία.

Ο υπουργός υπενθυμίζεται πως είπε  για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων στην αγορά εργασίας ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της είναι : Η άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διασφάλιση της αξιοπρεπούς εργασίας και η προστασία των φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεσμευόμενη μεταξύ άλλων για την επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ στο εν λόγω πεδίο καθώς και για την προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με την ανεργία τα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι διαμορφώθηκε το 24,1% το Μάρτιο το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, έναντι 25,7% τον Μάρτιο του 2015 και 24,2 τον Φεβρουάριο του 2016.

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες ανήλθε στο 28,8% και στους άνδρες στο 20,4%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, η ανεργία διατηρήθηκε άνω του 50,4% παρά την αισθητή πτώση (52,1%).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News