default-image

Υπουργικό ναι στο μοίρασμα ποσοστών αρχαιλογικών χώρων

Κρήτη
Υπουργικό ναι στο μοίρασμα ποσοστών αρχαιλογικών χώρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρμαχος της πρότασης που έχει καταθέσει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου για το κρίσιμο θέμα της παραχώρησης στους ορεινούς δήμους ποσοστού επί των εισιτηρίων που εισπράττονται στους αρχαιολογικούς χώρους, εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στην διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ στις οποίες και συμμετείχε.

Μάλιστα ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι, από κάθε εισιτήριο που κόβεται θα πρέπει να διατίθεται τουλάχιστον 1 ευρώ στο ταμείο του οικείου δήμου.

Ομόφωνα τα μέλη-Δήμαρχοι της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα ψήφισε την πρόταση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη να προταχθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για τις νέες προσλήψεις προσωπικού που αναμένονται να γίνουν στους δήμους της χώρας.

Ο Υπουργός επίσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης ζήτησε από τον παριστάμενο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να επιμείνει θεσμικά και να ασκηθεί πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης ώστε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα, που έχει εγκριθεί ομόφωνα άλλωστε και  από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Των εργασιών της Επιτροπής προήδρευσε η Δήμαρχος Παρανεστίου

(Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) Αλίκη Σωτηριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News