Ειδήσεις

"Καμπάνες" σε 6 στη δίκη για τα 34 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Βαριές "καμπάνες" επεφύλασσε σήμερα (9/6) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους 6 από τους συνολικά 8 κατηγορούμενους που δικάζονταν για την υπόθεση των περισσότερων από 34 εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων που είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015, στα αμπάρια φορτηγού πλοίου, σε ερημική ακτή, στους Καλούς Λιμένες.

Η Έδρα απήλλαξε άπαντες τους κατηγορούμενους από την κατηγορία περί «εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο όσον αφορά στους έξι Ουκρανούς, μέλη του πληρώματος του πλοίου Zahra με σημαία Sao Tome, κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπορία.

Και οι έξι αλλοδαποί, ηλικίας 35 έως 59 ετών καταδικάστηκαν τελικά σε ποινή κάθειρξης 8 ετών έκαστος. Το Δικαστήριο έκρινε μάλιστα ότι η έφεσή τους δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Όσον αφορά στους δύο Κρητικούς, οι οποίοι δικάζονταν για την υπόθεση, ο ένας εξ' αυτών, ηλικίας 27 ετών, αθωώθηκε, ενώ ο έτερος, ηλικίας 36 ετών κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη λαθρεμπορία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια