default-image

Πωλούσε ημερολόγια για να ενισχύσει δήθεν σχολεία

Κρήτη
Πωλούσε ημερολόγια για να ενισχύσει δήθεν σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στους οποίους πωλούσε  ημερολόγια προφασιζόμενος ότι τα χρήματα που συγκέντρωνε θα πήγαιναν για την επισκευή  κάποιων δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Για την παράνομη όμως αυτή, όπως αποδείχτηκε δράση του ,ο 37χρονος Βορειοηπειρώτης συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ .

Ο συναγερμός είχε σημάνει στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας το τελευταίο 48ωρο,  καθώς είχε καταγγελθεί από Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ότι ένας άγνωστος άντρας πλάσαρε ημερολόγια έναντι αμοιβής σε ανυποψίαστους Ιεραπετρίτες στους οποίους έλεγε ότι τα χρήματα που συγκέντρωνε είχαν προορισμό την ενίσχυση των σχολικών μονάδων.

Οι Σύλλογοι Γονέων και οι Διευθυντές των σχολείων με τους εκπαιδευτικούς ενημέρωσαν τον κόσμο και την Αστυνομία για την απάτη που είχε ξεκινήσει από τα καφενεία της Γρα Λυγιάς και αργά  το απόγευμα της Πέμπτης,  ο ύποπτος εντοπίστηκε να απλώνει τα δίχτυα του στα καφενεία και τα καταστήματα του Κουτσουρά.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας έπεφτε στα χέρια των αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ που του περνούσαν χειροπέδες για να τον οδηγήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής  με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.

Πρόκειται για έναν 37χρονο βορειοηπειρώτη που ισχυρίζεται  ότι έμενε στη Ρόδο και ότι μάζευε με αυτόν τον τρόπο χρήματα για να αγοράζει τα ακριβά φάρμακα που έχει ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του.

Ρεπορτάζ:Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News