default-image

Στο πόδι μια γειτονιά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Κρήτη
Στο πόδι μια γειτονιά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε στο σημείο σε δύο λεπτά από την τηλεφωνική κλήση, ήταν καθοριστική για να σωθεί η πολυκατοικία και ολόκληρο το τετράγωνο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 σήμερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα 2ου ορόφου σε πάροδο της περιφερειακής οδού της Κων. Καραμανλή της Ιεράπετρας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Το νεαρό ζευγάρι που κατοικεί στο διαμέρισμα απουσίαζε εκείνη τη στιγμή, η μητέρα όμως του νεαρού που μείνει στον πρώτο όροφο αντιλήφθηκε κάποια δυσάρεστη μυρωδιά στο κλιμακοστάσιο κατάλαβε ότι επρόκειτο για φωτιά και κάλεσε αμέσως το σύζυγο και το γιο της, οι οποίοι είδαν να βγαίνει καπνός από το παράθυρο της κουζίνας κάλεσαν έτσι αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας που ευτυχώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο αυτό και μετά από δυο λεπτά δυο οχήματα με 5 άνδρες και επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Επιπυραγό κ. Δημήτρη Καλλιοτζή, ξεκίνησαν αμέσως στήνοντας κλίμακα (σκάλες) και επιχείρησαν την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε περιοριστεί μόνο στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Μετά από μισή ώρα είχαν ολοκληρώσει την επιχείρηση και το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ θα αναλάβει τώρα να διακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Πιθανολογείται πάντως, ότι είχε ξεχαστεί κάποιο οικιακό σκεύος ή κάποιο αναμμένο καντήλι.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News