Ειδήσεις

Ξεκινούν αιτήσεις για τους παιδικούς- Χιλιάδες παιδιά "εκτός"

Κάθε χρόνο μένουν εκτός παιδικών περί τα 2.000 με 2.500 παιδιά όπως είχε αναφέρει στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκης καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Παρά το δεδομένο αυτό, οι γονείς κάνουν την προσπάθειά τους με την ελπίδα να απορροφηθούν τα παιδιά στους παιδικούς. Μάλιστα φέτος αλλάζουν όλα στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων για φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr όλη η διαδικασία από την υποβολή αιτήσεων έως ανακοίνωση της μοριοδότησης, θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα δημοσιεύονται τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα στα Χανιά όπου ακολουθείται ήδη ο τρόπος αυτός αρχικά γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση από τους γονείς του παιδιού για το δημοτικό παιδικό σταθμό και αυτόματα εμφανίζεται και η μοριοδότησή του με βάση τα στοιχεία που έχει καταχωρίσει. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος γονέας αποστέλλει ένα φάκελο με όλα χαρτιά που ζητούνται και ελέγχεται η ακρίβεια των στοιχείων. Εάν υπάρξουν λάθη αλλάζει και πάλι η μοριοδότηση».

Αρχή από την Δευτέρα 13 Ιουνίου

H υποβολή στο Ηράκλειο αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 13 Ιουλίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, είτε του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας, Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ.Βουρεξάκη.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια