Ειδήσεις

Μετά το τροχαίο,λειτουργεί σύντομα Τομέας ΕΚΑΒ στη Μάρθα

Σε τροχιά υλοποίησης μέχρι τις 15 Ιουλίου μπαίνει η λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στη Μάρθα κι η ενίσχυση του κέντρου υγείας της Άνω Βιάννου με ένα ασθενοφόρο σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας υπό τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τη συμμετοχή των κυβερνητικών βουλευτών που κατάγονται από την περιοχή - Νίκος Ηγουμενίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης - και του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο δέχτηκε επιστολή των βουλευτών για το γεγονός ότι 22χρονος τραυματίστηκε πρόσφατα σοβαρά στον Κερατόκαμπο και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει στο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το Νίκο Ηγουμενίδη στο Ράδιο 9,84 ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο παραπάνω διάστημα θα έχουν επιλυθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ της Μάρθας θα στελεχωθεί με δύο ασθενοφόρα και τρία άτομα προσωπικό, τουλάχιστον γι αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το σταθμό στη συγκεκριμένη περιοχή είχε ληφθεί επί των ημερών του ιδίου στο τιμόνι της 7ης ΥΠΕ βάσει του χάρτη υγείας που επεξεργάζονταν ΕΚΑΒ και ΔΥΠΕ.

Στην ίδια συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι προχωρά και ο τομέας ΕΚΑΒ στον Καβρό Χανίων.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια