Ειδήσεις

Κινδυνεύουν οι "πρωινοί" λουόμενοι

Από το Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο διαρκεί η τουριστική περίοδος στην Κρήτη, όμως στις ακτές οι ναυαγοσώστες πιάνουν δουλειά από την πρώτη Ιουνίου μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη φέτος.

Αν και το διάστημα παρατάθηκε για ένα μήνα, αυτό επισημαίνεται ότι δεν είναι αρκετό, αφού ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού, μόλις ένας ναυαγοσώστης με ωράριο 10:30 το πρωί έως τις 5:30  το απόγευμα, δεν καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάζονται, ακόμη και σε παραλίες δίπλα στο Ηράκλειο που τα τελευταία χρόνια  λόγω και της κρίσης επιλέγουν πολλοί όχι μόνο επισκέπτες αλλά κυρίως Έλληνες λουόμενοι.

Κινδυνεύουν όσοι κολυμπούν το πρωί

Οι πρώτοι λουόμενοι στις παραλίες ακόμη και σε αυτές που βρίσκονται πολύ κοντά στο Ηράκλειο ξεκινούν τις βουτιές τους…από τις οκτώ ή ακόμη και πιο νωρίς το πρωί. Είναι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που για να αποφύγουν την πολύ ζέστη επιλέγουν τις πολύ πρωινές ώρες, κατά τις οποίες όμως στις παραλίες δεν υπάρχει ναυαγοσώστης.

Η δουλειά των ναυαγοσωστών  στις 10:30 το πρωί  και ολοκληρώνεται  στις 5:30 το απόγευμα τότε που οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο.

Όπως λέει ο κ. Γιώργος που εδώ και πολλά χρόνια απολαμβάνει το μπάνιο του στην Αμμουδάρα, τα ατυχήματα είναι πολλά και η παρουσία του ναυαγοσώστη απαραίτητη. Δεν θα ξεχάσει όπως εξηγεί πριν από κάποια χρόνια που είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγεται άνθρωπος δίχως κάποιος να μπορεί να βοηθήσει.

Μέχρι τον Οκτώβρη στη Χερσόνησο

Οι ναυαγοσώστες έπιασαν δουλειά  από την πρώτη Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους παρατείνεται φέτος για ένα μήνα, μέχρι τα τέλη  Σεπτεμβρίου, το διάστημα δεν καλύπτει τις ανάγκες, με κάποιους δημάρχους ήδη να έχουν σχεδιάσει μεγαλύτερη παράταση που φτάνει ,στην περίπτωση της Χερσονήσου, μέχρι και τα μέσα του Οκτώβρη.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια