default-image

Γερμανία: "Εκταμίευση όταν κλείσουν οι εκκρεμότητες"

Οικονομία
Γερμανία: "Εκταμίευση όταν κλείσουν οι εκκρεμότητες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίασή της την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

«Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα η Handelsblatt, επιστολή που απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή έγραφε ότι «η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα».

Όπως σχολίαζε η εφημερίδα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η εκταμίευση της επόμενης δόσης «δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη. Διότι δεν πιστοποιήθηκε ακόμη τελεσίδικα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις», αλλά αντιθέτως παραμένουν ακόμη ορισμένες μικρές εκκρεμότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News