default-image

Σε ποιό νοσοκομείο φτάνουν 1.700 τα χρωστούμενα ρεπό

Κρήτη
Σε ποιό νοσοκομείο φτάνουν 1.700 τα χρωστούμενα ρεπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το κακό στο χειρότερο βαίνει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Βασίλης Δασκαλάκης, η υποστελέχωση είναι τέτοια που πρόσφατα χρειάστηκε να επιστρέψει στην εργασία του ακτινολόγος για να πραγματοποιήσει γνωμάτευση, αφού λύση δεν μπορούσε να δοθεί διαφορετικά.

Κοινό μυστικό είναι ότι συνεχώς μετακινούνται γιατροί και λοιπό προσωπικό από το επίσης υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας του νομού για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.

1.700 τα χρωστούμενα ρεπό

1.700 είναι τα χρωστούμενα ρεπό στη νοσηλευτική, ενώ για άδεια ούτε λόγος παρά μόνο για αναρρωτική. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, αυτομάτως κλείνει και ένα κρεβάτι στο τμήμα τεχνητού νεφρού, οξύνοντας την ταλαιπωρία των χρόνια πασχόντων. Ένα μόλις χειρουργικό κρεβάτι λειτουργεί,εν αναμονή ακόμα των 3 ατόμων που θα ενίσχυαν τα χειρουργεία.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το νοσοκομείο σύμφωνα με τους εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη στον αύλειο χώρο της μοναδικής δημόσιας δευτεροβάθμιας δομής υγείας στο Ρέθυμνο, υπενθυμίζοντας ότι τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια, όπως και η κωλυσιεργία.

Το "παρών" έδωσε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Λιολάκης, χαρακτηρίζοντας τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ως άκρως δίκαια και για τα οποία πρέπει να δοθούν αμέσως ρεαλιστικές και σωστές λύσεις για να καταστεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου, κοιτίδα υγείας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News