default-image

Οι απεργίες υπερνικούν το φόβο για τρομοκρατικό χτύπημα

Ποδόσφαιρο
Οι απεργίες υπερνικούν το φόβο για τρομοκρατικό χτύπημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Euro2016 ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές. Το ενδιαφέρον, όμως δε συγκεντρώθηκε στο ποδοσφαιρικό θέαμα που αναμένεται πως και πως, αλλά στα εξωαγωνιστικά που ανησυχούν τις αποστολές των ομάδων και τους θεατές.

Αρχικά το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος επισήμανε: «Περιμένουμε μια γιορτή. Ένα πάρτι. Είμαστε όλοι έτοιμοι γι' αυτό το τουρνουά. Οι πόλεις, οι ομάδες, οι φίλαθλοι και φυσικά εμείς».

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης δεν είχε πρόβλημα ν' απαντήσει και στο θέμα του Μισέλ Πλατινί και για το αν θα είναι καλεσμένος στο τουρνουά. Μάλιστα αποκάλυψε και είδηση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το γεγονός ότι η UEFA διοργανώνει ένα τέτοιο τουρνουά χωρίς να έχει πρόεδρο.

«Δεν είναι η ιδανική κατάσταση. Αλλά η UEFA είναι αρκετά δυνατή και μπορεί να ξεπεράσει το συγκεκριμένο γεγονός. Στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διοργάνωση», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της UEFA.

ΖΑΚ ΛΑΜΠΕΡ: «Με ανησυχούν οι απεργίες, όχι η τρομοκρατία»

Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Euro, Ζακ Λαμπέρ. Ο κύριος Λάμπερ δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ, ειδικά από τους Βρετανούς δημοσιογράφους για τα μέτρα ασφαλείας ομως έδειξε σίγουρος για την δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αντίθετα δεν έδειξε καθόλου σίγουρος για τις απεργίες που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες ειδικά στο κομμάτι των μεταφορών.

«Θα έχουμε διπλή γραμμή ελέγχου από τους αστυνομικούς. Εχουμε αυξήσει τους ελέγχους ακριβώς για την ασφάλεια στα γήπεδα αλλά και τους φιλάθλους. Για τους φιλάθλους θα περνάνε πρώτα από έναν security check όπου θα ελέγχονται για το αν έχουν όπλα ή εκρηκτικά. Αυτό θα γίνεται σε όλα τα γήπεδα, εκτός από το Stade De France λόγω της τοποθεσίας του γηπέδου. Μόλις περάσουν τον πρώτο έλεγχο θα πάνε στον δεύτερο. Θα είναι ουσιαστικά οι θύρες έξω από το γήπεδο και θα γίνεται ο κλασσικός έλεγχος. Με τα εισιτήρια να ελέγχονται όπως γίνεται πριν από το οποιοδήποτε παιχνίδι», εξήγησε αρχικά ο Λαμπέρ αλλά στη συνέχεια «έσκαγαν» οι ερωτήσεις από τους ανταποκριτές της Guardian, των Times αλλά και άλλων αγγλικών μέσων.

- Θα έρθουν στην Γαλλία περίπου 500.000 Βρετανοί φίλαθλοι κι έχουν ενημερωθεί πως θα είναι τρομοκρατικός στόχος από τις βρετανικές αρχές.

«Εμείς δεν έχουμε κάποια γνώση για συγκεκριμένο τρομοκρατικό στόχο κατά την διάρκεια του τουρνουά. Πιστεύω είναι απλά μια προειδοποίηση».

- Το 1998 εδώ στην Γαλλία πάλι είχε γίνει σκηνικό ανάμεσα στους Άγγλους και τους Ρώσους. Και σε λίγες μέρες θα επαναληφθεί ο αγώνας στην Μασσαλία. Είναι ένας αγώνας ξεχωριστών συνθηκών.

«Ναι είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών αλλά νομίζω πως και γι' αυτό το κομμάτι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι».

- Όμως υπάρχουν και οι καταιγίδες που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Πριν δύο μέρες είχαμε ισχυρούς ανέμους σε Λιόν και Λιλ. Ομως και γι' αυτό το κομμάτι έχουμε πλάνο a b c και d. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα»

- Τι γίνεται όμως με τις απεργίες;

«Με σεβασμό στις απεργίες δεν έχουμε κάποια νέα ενημέρωση. Δεν έχουμε όμως έλεγχο σε αυτήν την κατάσταση. Προφανώς και ειμαστε προβληματισμένοι γι αυτό. Γιατί μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα. Θα είναι μια τεράστια ταλαιπωρία. Κοιτάμε όμως τι γίνεται όπως για παράδειγμα με την Air France από το Σάββατο. Δεν είναι καλή κατάσταση για μένα. Πρέπει να το παραδεχτώ και είμαι δυσαρεστημένος γι αυτό. Αλλά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο γι αυτό»

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News