Ειδήσεις

Στο εδώλιο το δίδυμο που "ανοίξε" πάνω από 25 αμάξια

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγούνται την Πέμπτη  οι δύο νεαροί τσιγγάνοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πέρυσι τον Ιούλιο, καθώς μέσα σε λίγες εβδομάδες, φέρονται να είχαν «ανοίξει» περισσότερα από 25 αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού, ξαφρίζοντας από το εσωτερικό τους ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Πρόκειται για δύο νέους ηλικίας 22 και 27 ετών, οι οποίοι τους τελευταίους 11 μήνες παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι. Αμφότεροι κατηγορούνται ότι μαζί με δυο αγόρια 14 και 17 ετών -σήμερα-, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων ντόπιων και τουριστών την ώρα που οι τελευταίοι απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Οι νεαροί φέρονται να "χτυπούσαν" μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε Καρτερό, Τομπρούκ και Κοκκίνη Χάνι, σπάζοντας -συνήθως- κάποιο από τα τζάμια των αμαξιών που έβαζαν στο μάτι.  

Συγκεκριμένα,  από τα τέλη του Απριλίου του 2015 έως τα μέσα του Ιουλίου του ίδιου έτους, οπότε και συνελήφθησαν, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν αρπάξει περισσότερα από 5.500 ευρώ, κοσμήματα, επτά λάπτοπ και τάμπλετ, έντεκα κινητά τηλέφωνα, δύο ψηφιακές κάμερες καθώς και προσωπικά έγγραφα που έβρισκαν μέσα στα αυτοκίνητα.

Η δίκη των δύο αθίγγανων, οι οποίοι βαρύνονται -μεταξύ άλλων- με την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών, θα διεξαχθεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια