Ειδήσεις

Χαρακτηρίζουν "ωμή" την παρέμβαση Κοντομηνά

Mετά την παρέμβαση του προέδρου Δημήτρη Κοντομηνά στον «αέρα»  της εκπομπής "Happy Day", έπειτα από ένα σχόλιο που ακούστηκε από τον Δημήτρη Παπανώτα, σχετικό με ιδιωτική πρωτοβουλία, χάρη στην οποία παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας, έντονες είναι σύμφωνα με το protothema.gr  οι αντιδράσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Η ντροπή που έφαγα στη μούρη μου σήμερα!»

Yπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Alpha, τηλεφώνησε και ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου σήμερα με εσάς! Έφαγα στη μούρη μου με εσάς. Αντί να πάρουμε τον άνθρωπο να τον συγχαρούμε...μιλάμε και βρίζουμε τους ανθρώπους που δίνουν τα λεφτά τους από την τσέπη τους, πληρώνουν εκατομμύρια σε φορολογία, δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκοκομεία τους! Ντροπή σας...Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά!...». 


Η αμηχανία της Σταματίνας Τσιμτσιλή και της ομάδας της, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Ο Δημήτρης Παπανώτας, κατάφερε μόνο να ψελλίσει: «Δεν είπα αυτό κύριε πρόεδρε», όταν του ζητήθηκε να πει δημόσια συγνώμη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της, χαρακτηρίζει «ωμή» την παρέμβαση του προέδρου του Alpha και τονίζει τι η «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα». 

Με την ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών ασκεί κριτική και στην παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha αλλά και στην ομάδα των συνεργατών της. «Η ενημέρωση, εφ' όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…» επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ.

Η απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην ΕΣΗΕΑΤην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σχολίασαν το πρωί της Τετάρτης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δήμος Βερύκιος.

Τα δέντρα που κάνουν καρπούς αυτά πετροβολούν», είπε με νόημα ο Δήμος Βερύκιος.  «Καλά μωρέ; Ποιος μας πετροβόλησε; Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή -στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει- για να σε πετροβολήσουν και να σε λιθοβολήσουν»,τόνισε η οικοδέσποινα του «Happy Day».

Και πρόσθεσε με έντονο ύφος: «Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Σε αυτή, τονίζεται ότι «ο μισθός είναι υποχρέωση και όχι χάρη».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Ενδεικτική για το καθεστώς λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας το οποίο επικρατεί σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι η τηλεφωνική παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, σε ζωντανή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού.

Εύλογο το ερώτημα για την ποιότητα ενημέρωσης και την προστασία της ελευθεροτυπίας, όταν απροκάλυπτα ένας καναλάρχης κατηγορεί στον τηλεοπτικό αέρα τους συντελεστές μιας εκπομπής, λέγοντας «με ντροπιάζετε». Ντροπιαστικές είναι συχνά οι συνθήκες εργασίας στα ΜΜΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θυμίζει στους καναλάρχες ότι η καταβολή μισθού είναι υποχρέωση και όχι χάρη -η δε καθυστέρηση καταβολής μισθού συνιστά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ».

Σχόλια