Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η δίκη για τα 34 εκ. λαθραία τσιγάρα

Στην τελική ευθεία μπαίνει την Πέμπτη η πολύκροτη δίκη για το παράνομο φορτίο των περισσότερων από 34 εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων, που είχε εντοπιστεί στα αμπάρια φορτηγού πλοίου, το οποίο είχε αράξει σε ερημική ακτή των Καλών Λιμένων, στον κόλπο της Μεσαράς, τον Μάρτιο του 2015. 

Ειδικότερα, στην αυριανή (9/6), δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, θα έχουμε την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και κατά πάσα πιθανότητα την έκδοση της απόφασης. 

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά οκτώ άτομα. Πρόκειται για έξι Ουκρανούς-μέλη του πληρώματος του πλοίου Zahra με σημαία Σάο Τόμε, καθώς και δύο Κρητικούς. 

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων, καθώς και οι απολογίες των 8 κατηγορουμένων. Θυμίζουμε ότι και οι έξι Ουκρανοί παραμένουν από το Μάρτιο του 2015 προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου. Όσον αφορά στους δύο ντόπιους, μετά τις απολογίες του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια