Ειδήσεις

Μια Κρητικιά στον Άρειο Πάγο

Tα καλά νέα για τους Κρητικούς δικαστές συνεχίζονται. Μετά, λοιπόν, από την προαγωγή του Ρεθεμνιώτη Εφέτη, Νίκου Βεργιτσάκη στο βαθμό του Προέδρου Εφετών, εσχάτως είχαμε ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη.

Ο λόγος για τον επί σειρά ετών Πρόεδρο Πρωτοδικών Λασιθίου, Ιωάννη Γερωνυμάκη, ο οποίος προήχθη σε Εφέτης. Έτσι, μετά από πολύ καιρό, ο αγαπητός από όλους πρόεδρος, αναμένεται να εγκαταλείψει τη Νεάπολη και το εκεί Πρωτοδικείο για… άλλες πολιτείες. Το Εφετείο, στο οποίο θα τοποθετηθεί ο κ. Γερωνυμάκης θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες μέρες. 

Διαπρέπουν κι εκτός νησιού οι Κρήτες δικαστές

Εκτός, πάντως, από το Νίκο Βεργιτσάκη και τον Ιωάννη Γερωνυμάκη, τους οποίους έχουμε… κοντά μας, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα την προαγωγή πέντε ακόμη Κρητικών δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι υπηρετούν σε περιοχές εκτός Κρήτης.

Ειδικότερα, η μέχρι πρότινος Πρόεδρος Εφετών Αθηνών, Μαρία Τζανακάκη προήχθη στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Εξάλλου, ο Ηρακλειώτης Μανόλης Καλεντάκης και η Λασιθιώτισσα Μαρία Μουλιανιτάκη, αμφότεροι Εφέτες, προήχθησαν στο βαθμό του προέδρου Εφετών.

 Η Κρητικιά αντιεισαγγελέας Εφετών, Μαριάννα Ψαρουδάκη που υπηρετούσε στην Αθήνα, προάγεται σε Εισαγγελέας Εφετών, ενώ, τέλος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αγγελική Μυσιρλάκη, προάγεται στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια