default-image

Τα "καρφιά" της μαντινάδας για τον Κρητικό υφυπουργό (video)

Κρήτη
Τα "καρφιά" της μαντινάδας για τον Κρητικό υφυπουργό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα καρφιά κρητικής μαντινάδας … «σταύρωσαν» το πρωί της Τετάρτης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη οι διαμαρτυρόμενοι έξω από το υπουργείο υγείας. Μαντινάδα με νόημα και αποδέκτη τον Κρητικό υφυπουργό που είχε διατελέσει και δήμαρχος Σφακίων.

Οι στίχοι έχουν ως εξής:

«Οι άντρες από τα Σφακιά το λόγο τους τηρούνε και πάντα εκείνο πράττουνε αφού το υποσχεθούνε…

Όλοι οι νοσοκομειακοί ξεσηκωθείτε πάλι και ελάτε και χορέψετε της Κρήτης πεντοζάλη».

Δείτε το βίντεο

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pydus8io/

Κρατούσαν ομοίωμα μαχαιρωμένου

Εκτός από τους κρητικούς χορούς και τραγούδια χρησιμοποίησαν ακόμα πανό και συνθήματα. Μάλιστα με καυστικό χιούμορ παρουσίασαν το ομοίωμα νοσηλευτή ο οποίος έχει μαχαιρωθεί.

Αρχικά οι εργαζόμενοιστον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους .Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στη βουλή ,ενώ δεν έλειψαν αρκετές φορές και οι στιγμές έντασης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ,με σκοπό τη διαμαρτυρία για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες- βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News