Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο για το συνέδριο ο Λαφαζάνης

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διεργασιών της ΛΑΕ ενόψει του συνεδρίου τους στις 25 Ιουνίου.

Κεντρικά σημεία της συνέντευξης που έδωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΛΑΕ, ήταν η επίθεση στην Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο σκληρή δεξιά. Επίσης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ανύπαρκτη την αντιπολίτευση λέγοντας πως είναι συνεργοί οι ίδιοι.

Επανέλαβε ότι έχει κατατεθεί μήνυση από τη ΛΑΕ για την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχετικά με τα 40 δισ. ευρώ και επιζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Κατά την αποχώρησή του από την συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λαφαζάνης μαζί με τους κ. Κριτσωτάκη και κα Διακάκη αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντας περπάτησαν στο κέντρο του Ηρακλείου συνομιλώντας με πολίτες προετοιμάζοντας το έδαφος για την βραδινή ομιλία.

Μάλιστα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση -συγκέντρωση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές μελών της ΛΑΕ Χανίων ενόψει Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Τελευταία ημερομηνία εγγραφών είναι σήμερα Σάββατο, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Μετά από αυτή την ημερομηνία θα μπορούν να γράφονται μέλη, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για τις διαδικασίες της συνδιάσκεψης.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΛΑΕ Χανίων, στην οδό Πλαστήρα 33, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη από την προσωρινή Πολιτική Γραμματεία του μετώπου για τα ζητήματα της συνδιάσκεψης.

Θα ακολουθήσει προσυνδιασκεψιακή ανοιχτή εκδήλωση της ΛΑΕ Χανίων με θέμα "Υπάρχει εναλλακτική πολιτική: Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας" και ομιλητή τον κ. Στρατούλη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στις 7 το απόγευμα. Προηγουμένως, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει κατάθεση στεφάνου από κλιμάκιο της ΛΑΕ Χανίων στο Κοντομαρί.

Η 2η προσυνδιασκεψιακή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΛΑΕ Χανίων στην οδό Πλαστήρα 33, όπου θα παρουσιαστούν σύντομα τα κεφάλαια 4 και 5 από τις θέσεις και το προσχέδιο καταστατικού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση της τοπικής οργάνωσης, ψηφοφορίες για τις τροποποιήσεις και στο τέλος εκλογή συνέδρων για την 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ στις 24-26 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια