default-image

Ελεύθερος ο γυμναστής που βίαζε την αθλήτρια του (video)

Ηράκλειο
Ελεύθερος ο γυμναστής που βίαζε την αθλήτρια του (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε επ' αόριστον από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη σε δεύτερο βαθμό που αφορούσε την  υπόθεση του Λασιθιώτη γυμναστή, , ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για το βιασμό μιας 13χρονης -τότε- αθλήτριάς του, πριν από περίπου 15 χρόνια, στην Ιεράπετρα.

Η πλευρά της 29χρονης -σήμερα- κοπέλας ζήτησε αναβολή της δίκης για λόγους υγείας. Ειδικότερα, κατατέθηκε έγγραφο που αποδεικνύει ότι η 29χρονη νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.

Το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, ωστόσο στη συνέχεια η υπεράσπιση του 55χρονου ζήτησε -όπως έχει το δικαίωμα από το νόμο- την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, αίτημα το οποίο έγινε τελικά δεκτό.

Σημειώνεται ότι και ο 55χρονος προσκόμισε ιατρικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία πάσχει από τη νόσο των δυτών. Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια με πατερίτσες.

Εξάλλου, στην αίθουσα του Δικαστηρίου, βρισκόταν η σύζυγός του, τα παιδιά του, αλλά και οι ηλικιωμένοι γονείς του, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν τα ευχάριστα - γι' αυτούς- νέα, έβαλαν τα κλάματα από τη χαρά τους.

Μετά από ένα χρόνο κράτησης, ο 55χρονος, ο οποίος είναι κι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της χρυσής αυγής, αφήνεται ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Ικανοποίηση από την υπεράσπιση του γυμναστή

Tην ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του 55χρονου γυμναστή εξέφρασε η πλευρά της υπεράσπισής του. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 55χρονου Λασιθιώτη, Γιώργος Κοκοσάλης, ο κατηγορούμενος ήθελε να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεσή του προκειμένου να "αποσείσει από πάνω του το στίγμα του "βιαστή".

Παράλληλα, ο Ηρακλειώτης δικηγόρος χαρακτήρισε την υπόθεση "ιδιόρρυθμη και νομικά πολύπλοκη" με ποικίλες προεκτάσεις και επιφυλάχθηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. "Τα υπόλοιπα στο Εφετείο" δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, μετά την αναβολή επ' αόριστον της υπόθεσης έπειτα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του 55χρονου για αποφυλάκισή του. Ο τελευταίος αναμένεται λοιπόν να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται περί μιας ουσιαστικά «ιδιόρρυθμης» και νομικά «πολύπλοκης» υπόθεσης με ποικίλες προεκτάσεις, οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα απασχολήσουν σοβαρά το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Ήταν διακαής πόθος του κατηγορουμένου να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεσή του προκειμένου τακτοποιήσει την ποινική του εκκρεμότητα και να αποσείσει από πάνω του το στίγμα του «βιαστή», πλην όμως η υπόθεση ανεβλήθη κατόπιν αιτήματος της πολιτικής αγωγής.

Η απόφαση αποφυλάκισής του είναι μια θετική εξέλιξη που με ικανοποίησε ιδιαίτερα τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αφού στο πρόσωπό του συνέτρεχαν οι αντίστοιχες νόμιμες προϋποθέσεις. Τα υπόλοιπα στο Εφετείο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Δείτε την εξομολόγησή της στην ΚΡΗΤΗ ΤV

Το "μασάζ" στη μαθήτρια

Όπως είχε αναφέρει τότε η κοπέλα πριν από κάθε προπόνηση τους μιλούσε για τα κατορθώματά του, τονίζοντας πως οι άλλοι προπονητές δεν άξιζαν και πως αυτός ήταν ο καλύτερος. «Μας έλεγε πως το σώμα μας κουράζεται και έπρεπε να μας κάνει μασάζ. Μας έλεγε να ξαπλώσουμε μπρούμυτα σε ένα τραπέζι και μας έλεγε να κατεβάσουμε λίγο τα σορτς. Αργότερα μας έλεγε να βγάλουμε μπλούζες και μετά να ξεκουμπώσουμε τα μπουστάκια για να μπορεί να γίνει σωστά το μασάζ».

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της κοπέλας, δεν μπορούσαν τότε να δουν αν αυτά ήταν σωστά ή λάθος γιατί ήθελαν να πάνε ψηλά και πως όλες θεωρούσαν πως ήταν τυχαίο.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News