default-image

Κομπίνα στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου λόγω..κηδείας

Κρήτη
Κομπίνα στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου λόγω..κηδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καιρούς κρίσης αποδεικνύεται ότι οι τρόποι με τους οποίους οι κάθε λογής επιτήδειοι επιχειρούν να κλέψουν τον κοσμάκη, έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Για του λόγου το αληθές, μόλις χθές (6/6), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης παραλίγο να πέσει θύμα μιας απίστευτης απάτης, όταν μια νεαρή κοπέλα τον πήρε τηλέφωνο και προσποιούμενη τη δικηγόρο, του ζήτησε 2000 ευρώ, δήθεν για να κηδεύσει τη μητέρα της, η οποία εγκατέλειψε ξαφνικά τα εγκόσμια.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, κι ενώ βρισκόταν στο ιδιωτικό του γραφείο, ο πρόεδρος του ΔΣΗ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια άγνωστη, νεαρή -όπως φανέρωνε η φωνή της- κοπέλα, η οποία του συστήθηκε ως δικηγόρος Ηρακλείου.

«Το όνομα με το οποίο μου συστήθηκε δεν μου ήταν άγνωστο, καθώς με το εν λόγω επώνυμο υπάρχει όντως μια νεαρή δικηγόρος, μέλος του Συλλόγου μας» μας εξηγεί ο κ. Ροζάκης. Η «δικηγόρος», ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον πρόεδρο του ΔΣΗ ότι έχασε ξαφνικά την 86χρονη μητέρα της, η οποία πέθανε από ανεύρυσμα, στον Άγιο Νικόλαο! Για το λόγο αυτό, χρειαζόταν άμεσα ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 2000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της. 

"Στην αρχή δεν κακόβαλα" λέει χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο Άρης Ροζάκης, ο οποίος είπε στη νεαρή "συνάδελφό" του ότι εφόσον υπάρχει το εν λόγω ποσό στα ταμεία του Συλλόγου, τότε τα χρήματα θα έφταναν στα χέρια της. Η «δικηγόρος» είπε, τότε, στον πρόεδρο ότι θα έστελνε το γαμπρό της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, στο Δικαστικό Μέγαρο για να παραλάβει για λογαριασμό της τα λεφτά.

Στο μεταξύ, όμως, ο κ. Ροζάκης άρχισε να γίνεται πιο καχύποπτος. «Με έζωναν οι αμφιβολίες γιατί μου φάνηκε περίεργο το θάρρος με το οποίο μια συνάδελφος μου ζητούσε μια τέτοια χάρη». Ο πρόεδρος έφυγε από το ιδιωτικό του γραφείο και μετέβη στο Δικηγορικό Σύλλογο, όπου έψαξε τον τηλεφωνικό κατάλογο με τους Ηρακλειώτες δικηγόρους. 

Ο Άρης Ροζάκης βρήκε τον αριθμό τηλεφώνου που αντιστοιχεί στο όνομα με το οποίο του συστήθηκε η νεαρή επιτήδεια. Σήκωσε το ακουστικό και κάλεσε το εν λόγω νούμερο. Όταν από την άλλη γραμμή, ακούστηκε μια φωνή, επίσης νεανική, αλλά διαφορετική από αυτήν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε προηγηθεί, ο κ. Ροζάκης κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά…Ο πρόεδρος του ΔΣΗ είπε στην… αληθινή δικηγόρο το τι είχε συμβεί, αφήνοντάς την εμβρόντητη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος στον πρόεδρο, η μητέρα της χαίρει άκρας υγείας και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν τον είχε πάρει τηλέφωνο! Ο κ. Ροζάκης ευχαρίστησε τη συνάδελφό του και την κάλεσε να μεταβεί στη γραφεία του Συλλόγου.

Λίγη ώρα αργότερα, έκανε την εμφάνισή του στους διαδρόμους των Δικαστηρίων ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως φίλος της «δικηγόρου». «Του είπα τότε να πάρει τηλέφωνο πίσω τη φίλη του. Πράγματι της τηλεφώνησε, ωστόσο, το κινητό της ήταν κλειστό» λέει στη «Νέα Κρήτη» ο κ. Ροζάκης. Στη συνέχεια, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ο πρόεδρος του ΔΣΗ, είπε στον 45χρονο να περιμένει λίγο προκειμένου να διευθετηθούν τα διαδικαστικά και να πάρει στα χέρια του τα 2000 ευρώ. Την ώρα που ο φίλος της «δικηγόρου» περίμενε στα γραφεία του Συλλόγου, ο κ. Ροζάκης ανέβαινε τα σκαλιά των Δικαστηρίων, για να βρεθεί στον όροφο του Μεγάρου και να ενημερώσει σχετικά την Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Όπερ και εγένετο.

Ελάχιστες στιγμές μετά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Εισαγγελέας, η πραγματική δικηγόρος, αλλά και δύο αστυνομικοί βρίσκονταν ενώπιον του 45χρονου, ο οποίος έμεινε να τους κοιτά αποσβολωμένος. Οι σκηνές που ακολούθησαν περιγράφονται από τον Άρη Ροζάκη ως «απείρου κάλλους». Ο 45χρονος φόρεσε -όπως είναι λογικό- χειροπέδες και οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας απάτης. Ζήτησε, ωστόσο, και πήρε -όπως δικαιούται- προθεσμία τριών ημερών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την κομπίνα που έστησε η «δικηγόρος» κι ότι έχει πέσει και αυτός θύμα απάτης. Το έργο της προανάκρισης, προκειμένου οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της επιτήδειας «δικηγόρου», συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News