Ειδήσεις

Την άλλη εβδομάδα συνεχίζεται η δίκη για τα πλαστά διπλώματα

Με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε την Τρίτη (7/6) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η πολύκροτη δίκη των «30» για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2012.

Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, το Δικαστήριο διέκοψε ξανά τη δίκη για την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι 8 από τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης. Πέντε από τους κατηγορούμενους είναι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, ενώ στο εδώλιο κάθονται και 15 υποψήφιοι οδηγοί. Τη λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή, καθώς κι ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις στη θέση των υποψήφιων οδηγών.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης. Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011. Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, κυμαινόταν - σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. - από 500 έως και 2.500 ευρώ.

Ρεποτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια