default-image

Οι sexy νοσοκόμες προκάλεσαν... "εγκεφαλικά" (video)

Υγεία
Οι sexy νοσοκόμες προκάλεσαν... "εγκεφαλικά" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως "προκλητική, σεξιστική και υποτιμητική" για τις νοσηλεύτριες καταγγέλει η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου την εικόνα των νοσοκόμων, όπως αυτή εμφανίζεται σε σποτάκι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Το σποτάκι είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ενόψη της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου, ωστόσο, αυτό που με σιγουριά κατάφερε ήταν να εξοργίσει εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Δείτε το video

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου καλεί το Υπουργείο Υγείας να αποσύρει το σποτάκι, το οποίο χαρακτηρίζει ως άστοχο και άρκως προκλητικό. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Με ένα άκρως προκλητικό και άστοχο βίντεο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να πείσει τους Έλληνες να δώσουν αίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου.

Στο spot δύο νοσηλεύτριες και ένας γιατρός προσπαθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν ηλικιωμένο κύριο.

Η εμφάνιση όμως των νοσηλευτριών κάθε άλλο παρά πραγματική μπορεί να θεωρηθεί καθώς εμφανίζονται με ανοιχτή ιατρική ρόμπα και βοηθώντας τον γιατρό να λύσει τη γραβάτα του.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Βενιζελείου καταδικάζει την συγκεκριμένη διαφήμιση, θεωρώντας την προκλητική, σεξιστική και υποτιμητική για την διαχρονική πορεία,το ήθος και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων Νοσηλευτριών.

Το Νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά με ήθος, σεβασμό, αυταπάρνηση και ψυχικό σθένος στέκεται δίπλα στον ασθενή που δοκιμάζεται με ταπεινότητα και αξιοπρέπεια και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν με το συγκεκριμένο βιντεάκι.

Eίναι αρωγός και συνεργάτης του Ιατρικού προσωπικού, για την εκτέλεση και εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και όχι για να λύνει τις γραβάτες ή να πραγματοποιεί κάθε είδους επιθυμίες του.

Είναι υποτιμητικό και προκλητικό έπίσης για τις οικογένειες των Νοσηλευτριών, οι οποίες στερούνται διαρκώς τους ανθρώπους τους, είτε νύχτα είτε αργίες είτε Σαββατοκύριακα, με κοστος την διατάραξη της οικογενειακής συνοχής, να βλέπουν απο έναν επίσημο φορέα να αντιμετωπίζονται τόσο χυδαία οι άνθρωποι τους και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Κανένα παιδάκι κύριοι δεν θα ήθελε να δεί τη ''μαμά του'' να φοράει ανοιχτή ρόμπα στη δουλειά και να λύνει τη γραβάτα του γιατρού. Δεν είναι αυτό το μήνυμα και οι αρχές που περνάμε όλοι εμείς οι γονείς και συγγενείς των νοσηλευτριών καθημερινά στα παιδιά μας.

Καλούμε λοιπόν το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την διαφήμιση αμέσως και να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα των νοσηλευτών, τονώνοντας τους αν μη τι άλλο το ηθικό για το έργο που παράγουν και όχι διασύρωντας τους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News