default-image

Νίκος Μαυράκης: Ο δίσκος αυτός αφηγείται μια ιστορία (Ηχητικό)

Πολιτισμός
Νίκος Μαυράκης: Ο δίσκος αυτός αφηγείται μια ιστορία (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλασσινός, Σκουλάς, Ψαραντώνης, Γαργανουράκης, Φασουλάς, Καλλέργης και πολύ άλλοι συμμετέχουν στον δίσκο του Νίκου Μαυράκη,  με τίτλο "Στην παλιά μου εικόνα".

Ο Νίκος Μαυράκης, ο Μπελεχονίκος όπως τον ξέρουν οι φίλοι του, υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. «Είναι στίχοι που έγραψα από εμπειρίες δικές μου στο ταξίδι της ζωής μου μέχρι τώρα ή μου περιέγραψαν άλλοι», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη.

Ο Νίκος Μαυράκης, δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είναι επαγγελματίας του συνθέτης. "Εγώ είμαι φούρναρης. Κι αυτό δεν αλλάζει», λέει  και προσθέτει πως  δεν ονειρεύτηκε ποτέ την ώρα που θα παρουσίαζε ένα δικό του δίσκο.

«Το όνειρό μου ήταν να μάθω να παίζω κάποια τραγούδια. Όμως δεν έμαθα ποτέ από μουσική γιατί ήμουν μεγάλος κι ότι μάθαινα ή το ξέχναγα ή δεν το μάθαινα καλά. Εκείνη την περίοδο συναντιόμουν με τον  δάσκαλο Γιάννη Ξυλούρη ή Ψαρογιάννη ο οποίος με παρότρυνε να εστιάσω σε αυτό που κάνω καλά: Στο να γράφω στίχους και μουσική και όχι τόσο στο να παίζω μουσική» λέει.  

Ο Νίκος Μαυράκης, όλα αυτά τα χρόνια,  ταξιδεύοντας από τα Ζωνιανά στην Αθήνα κι ύστερα στην Πάρο κι ύστερα πάλι πίσω δυο πράγματα έκανε: Έγραφε στίχους και δημιουργούσε φιλίες. Και κάπως έτσι, μετά από χρόνια, μάζεψε τους «κόπους» του σ' ένα δίσκο και τα παρουσίασε στο κοινό..

Αυτός είναι ο πρώτος προσωπικός του δίσκος. Κι η χαρά του είναι τόσο μεγάλη! «Νιώθω, όπως νιώθουν οι γονείς στις χαρές των παιδιών του», λέει κι έτσι ακριβώς, κάνει «κάλεση» σε όλους τους φίλους του, σήμερα Τρίτη 07 Ιουνίου να παραβρεθούν στην επίσημη παρουσίαση, στις 20:00 στο δισκοπωλείο «Αεράκης» στην πλατεία Κοραή 14.

Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η Μαίρη Καριωτάκη.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News