default-image

Έγινε τραχειοτομή στον 22χρονο, στον υπουργό πλέον το θέμα

Κρήτη
Έγινε τραχειοτομή στον 22χρονο, στον υπουργό πλέον το θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενήμερος για το ατύχημα που υπέστη ο 22χρονος Δήμος από το Λουτράκι της Άνω Βιάννου που έπεσε από τη μηχανή του μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα δίνοντας αγώνα για τη ζωή του μέσα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ είναι πλέον και ο ίδιος ο υπουργός υγείας  Ανδρέας Ξανθός, έπειτα από ενημέρωση που είχε με τους Ηρακλειώτες βουλευτές με καταγωγή μάλιστα τη Βιάννο ,Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη.  

Οι βουλευτές εξέθεσαν αναλυτικά την κατάσταση στον υπουργό εστιάζοντας παράλληλα και στα μείζονα  προβλήματα που έχουν προκύψει με το κέντρο υγείας, την απαξίωση και υποστελέχωση του που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας του νεαρού δικυκλιστή, ξεχειλίζοντας το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους και επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα για δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Μάρθα.

Θετικό σημάδι η σταθερότητα της υγείας του

Μετά από τέσσερα 24ωρα οι γιατροί της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, παρά την φειδωλότητα των δηλώσεών τους, είναι εξαιρετικά θετικοί αφού η κατάσταση της υγείας του δείχνει να παραμένει σταθερή. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς σημαίνει ότι ο 22χρονος φαίνεται να ξεφεύγει τον κίνδυνο, αλλά παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση κάνοντας ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά προς τη σωστή πλευρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του νεαρού, οι γιατροί προχώρησαν σε τραχειοτομή σήμερα για να αποφύγουν τυχόν λοιμώξεις από το στόμα και αξονική τομογραφία. Τα αιματώματα δεν έχουν υποχωρήσει αλλά τα πρώτα κρίσιμα 24ώρα πέρασαν και είναι θετικό πως δεν έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του ωστόσο θα παραμείνει σε καταστολή αρκετό καιρό ακόμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές από τη Βιάννο  αναφέρουν:

"Οι πολίτες της Βιάννου για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα που επιφέρει η πλήρης αποψίλωση και η ολοκληρωτική παραμέληση και των υπηρεσιών  που διαθέτει. Η απαξίωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου, η υποστελέχωση του και η έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα, με το τροχαίο που συνέβη στον 22χρονο νεαρό από το Λουτράκι του Δήμου Βιάννου. Τα τελευταία χρόνια, όλα τα γραφεία των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας, έχουν γεμίσει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των βουλευτών της Κρήτης, με επιστολές διαμαρτυρίας τόσο του Δημάρχου, όσο και φορέων της περιοχής, αποτέλεσμα όμως δυστυχώς δεν υπήρξε. Οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και να πράξουμε αναλόγως. Η άμεση στελέχωση και ο εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Βιάννου, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, είναι επιβεβλημένη. Ας μην ξεχνάμε την πρόταση για σταθμό ΕΚΑΒ στη Μάρθα». Δήλωσαν οι βουλευτές."

Να σημειωθεί πάντως ότι ένα ακόμη  νέο τροχαίο, σημειώθηκε το πρωί, στον προβληματικό κόμβο της Αγίας Κεράς. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες, έως στιγμής, συνθήκες, μια κλούβα που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος συγκρούστηκε με νταλίκα.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης ,σύμφωνα και με την Ηχώ της Βιάννου, είναι ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βιάννου, είναι ακόμη ακινητοποιημένο, λόγω βλάβης, και επιστρατεύτηκε ασθενοφόρο από το Αρκαλοχώρι, προκειμένου να μεταφέρει του τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 Όπως αποδείχτηκε οι τραυματισμοί τους δεν ήταν σοβαροί, ωστόσο, σε μια ακόμη περίπτωση αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη να έρθει καινούριο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βιάννου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News