default-image

Το "χτύπημα" του Κανάρη στη Χίο

Το "χτύπημα" του Κανάρη στη Χίο

Στις 7 Ιουνίου ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή, στη Χίο. Εκείνη την ώρα στο κατάστρωμα της βρίσκονταν όλοι οι αξιωματικοί του οθωμανικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι.

Από την ελληνική επίθεση εξοντώνεται ο Τούρκος ναύαρχος και περισσότερα από 1000 ακόμη άτομα.

Το τραγικό τέλος του Πέτροβιτς

Ήταν 7 Ιουνίου του 1993, όταν σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα έξω από το Μόναχο, ο επονομαζόμενος «Μότσαρτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο Πέτροβιτς γεννήθηκε το 1964 στο Σίμπενικ της Κροατίας (τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας).

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της πόλης του και το 1984 πήρε μεταγραφή στην Τσιμπόνα του Ζάγκρεμπ, με την οποία κατέκτησε τα πάντα σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αγωνίστηκε, ακόμη, στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία μεταγράφηκε στους Blazers του ΝΒΑ, όντας ο πρώτος Γιουγκοσλάβος παίκτης που έκανε το άλμα για το πρωτάθλημα της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού. Η τελευταία ομάδα του Πέτροβιτς ήταν οι Νετς του Νιου Τζέρσεϊ.

Η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης

Εξάλλου, το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου του 1995 όταν ξεκινά στο Κακουργιοδικείο Αθηνών το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για τους σατανιστές Ασημάκη Κατσούλα, Μανόλη Δημητροκάλη και Δήμητρα Μαργέτη, για τις δολοφονίες τριών ατόμων.

Ο μεγάλος Κρίστοφερ Λι

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον κόμη Δράκουλα σε πλείστες κινηματογραφικές ταινίες. Ο Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι, όπως ήταν το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 27 Μαίου του 1922 στο Λονδίνο.

Στην αγγλική πρωτεύουσα άφησε και την τελευταία του πνοή στις 7 Ιουνίου του 2015, σε ηλικία 93 ετών. Υπήρξε από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του αμερικανικού σινεμά, έχοντας συμμετάσχει σε συνολικά 206 ταινίες σε 67 χρόνια καριέρας. 

14 χρόνια από το θάνατο της Μαλβίνας

Ήταν 7 Ιουνίου του 2002 όταν πεθαίνει σε ηλικία μόλις 50 ετών, η δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος, Μαλβίνα Κάραλη. Η Μαρία-Ελένη Σακκά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1952 στον Πειραιά και καταγόταν από τα Ψαρά και τη Θράκη.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι. Εν συνεχεία επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία και την Απογευματινή, ενώ διετέλεσε και αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά. Επίσης παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία τηλεοπτικές εκπομπές με επιθεωρησιακό χαρακτήρα, διακωμωδώντας την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας. Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιούνιο του 2002, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο και κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News