default-image

Συνεχίζεται η δίκη των "30" για τα πλαστά διπλώματα

Κρήτη
Συνεχίζεται η δίκη των "30" για τα πλαστά διπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται την Τρίτη (7/6) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε -μετά από ουκ ολίγες αναβολές- στις 26 Μαίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της δίκης, εξετάστηκε ένας μάρτυρας του κατηγορητηρίου και στη συνέχεια το Δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη.

30 κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση που είχε σκάσει σαν "βόμβα" τον Ιούνιο του 2012 στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, είναι συνολικά 30 άτομα. Οι 8 από αυτούς εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, οι πέντε είναι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, ενώ στο εδώλιο κάθονται και 15 υποψήφιοι οδηγοί. 

Τη μακρά λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή, καθώς κι ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις στη θέση των υποψήφιων οδηγών. 

Η κομπίνα

 Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής (σήματα), είτε της πρακτικής εξέτασης: Έπαιρναν το δίπλωμα στα χέρια τους χωρίς να δώσουν ποτέ εξετάσεις. Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011. 

Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, χωρίς να περάσουν από εξετάσεις, κυμαινόταν - σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. - από 500 έως και 2.500 ευρώ. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News