Ειδήσεις

Χειροπέδες σε μέλος σπείρας, που έκανε άνω-κάτω το νησί

Στα χέρια της Αστυνομίας μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, όπου εκδηλώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα έπεσε πριν από λίγη μόλις ώρα ένας Βούλγαρος, μέλος της σπείρας που έκανε άνω-κάτω το νησί, με παραπλανητικά τηλεφωνήματα. Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην οδό Αγίου Τίτου όπου ο Βούλγαρος καταδιώχτηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakiti.gr, η σπείρα στην οποία φαίνεται να ενέχεται και μια γυναίκα η οποία έκανε αρκετά από τα τηλεφωνήματα που έχουν αναφερθεί από τις Αρχές, χθες κατάφερε να αποσπάσει 3.000€ από μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο.

Οι δράστες τηλεφωνούν ουρλιάζοντας σε ανυποψίαστους πολίτες αναφερόμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ισχυρίζονται ότι έχει εμπλακεί συγγενικό πρόσωπο του υποψήφιου θύματος.

Στο νομό Λασιθίου έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε τέτοια περιστατικά  και ανάλογος αριθμός στην πόλη του Ηρακλείου. Μάλιστα στα νεότερα θύματα συγκαταλέγονται και τα παιδιά της ηλικιωμένης γυναίκας που πλήρωσε ακριβά το λάθος να τους πιστέψει, τα οποία δέχτηκαν σήμερα ανάλογο τηλεφώνημα.

Άγνωστο πως οι αστυνομικές Αρχές του κατάφεραν να εξακριβώσουν την ταυτότητα ενός Βούλγαρου που διαμένει στην περιοχή της Ιεράπετρας, ο οποίος μετά από επείγον σήμα εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ηράκλειο

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια