default-image

Άγιος Νικόλαος: Ο πρώτος δήμος της Μεσογείου με Costa Nostrum

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Ο πρώτος δήμος της Μεσογείου με Costa Nostrum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τουρισμός και το περιβάλλον αποτελούν Εθνική Υπόθεση και απαιτούν σωστούς Στρατηγικούς Σχεδιασμούς με συγκεκριμένο πλάνο και κατεύθυνσης. Σχεδιασμούς που θα πρέπει πλέον να στηρίζονται στις Αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης και όπως αυτές έχουν καθοριστεί στη Συνθήκη του ΡΙΟ - Agenda 21.

Το Costa Nostrum (=η ακτή μας) - Sustainable Beaches είναι ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των παραλιών της Μεσογείου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξή τους. Κύριος σκοπός του είναι η εκπόνηση ενός προτύπου πιστοποίησης στο πλαίσιο του οποίου επιτυγχάνεται η αειφόρος διαχείριση και ανάπτυξη της εκάστοτε παραλίας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Έχοντας ως βασική Αρχή ότι, «η διαφοροποίηση αποτελεί βασικό εργαλείο της επιβίωσης μας και της εξέλιξη μας» αλλά και  γνωρίζοντας, με βάση τη συστημική θεώρηση - επιστήμη, ότι ο άνθρωπος, το περιβάλλον, η οικονομία και ο τουρισμός είναι υποσυστήματα ενός ενιαίου και ευρύτερου συνόλου, που συνεχώς αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται, ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης είναι ο πρώτος Δήμος στην Μεσόγειο που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία πιστοποίησης 4 παραλιών του ως αειφόρες παράλιες  Costa Nostrum σύμφωνα, με τις απαιτήσεις του καινοτόμου προτύπου Costa Nostrum - Sustainable Beaches.

Κύριος σκοπός του εγχειρήματος αυτού, είναι τόσο η περιβαλλοντική αναβάθμιση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος, όσο και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις δημοτικές παραλίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου.

Και οι δυο πλευρές δηλώνουν πολύ χαρούμενες για τη νέα αυτή συνεργασία και υπόσχονται να βοηθήσουν τα μέγιστα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλιών του Δήμου Αγίου Νικολάου. Κοινή ευχή είναι να ακολουθήσουν πολλοί ακόμα δήμοι και περιφέρειες έτσι ώστε σύντομα να επιτευχτεί η αειφόρος ανάπτυξη και διαχείριση των Ελληνικών παραλιών αλλά και των παραλιών της Μεσογειακής Λεκάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Costa Nostrum στο τηλέφωνο 2810 334025, [email protected] & www.costanostrum.org.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News