default-image

"Βούλιαξαν" οι ξεναγήσεις στην Κρήτη

Κρήτη
"Βούλιαξαν" οι ξεναγήσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιούνιος 2015:οι ξεναγήσεις στην Κρήτη βρίσκονταν στο ζενίθ. Ιούνιος 2016: Οι ξεναγοί βιώνουν ένα μεγάλο οικονομικό χτύπημα με τη δουλειά τους να έχει πέσει αισθητά.

Μία από τις χειρότερες τουριστικές χρονιές χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής η φετινή για τους ξεναγούς του νησιού που κάνουν λόγο για αισθητή μείωση της δουλειάς τους της τάξης του 30%.

"Υπάρχει αισθητή μείωση σε όλες τις γλώσσες. Ο κόσμος που έχει έρθει φέτος είναι χαμηλού οικονομικού επίπεδου," σύμφωνα και με τον κ. Βαγγέλη Παπανικολάου , αντιπρόεδρο των ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης που διευκρινίζει ότι "η τουριστική κίνηση που εμφανίζει τα νησί δεν έχει καμία σχέση με τις αφίξεις . Δηλαδή μπορεί ο αριθμός των αφίξεων να κρίνεται ικανοποιητικός όμως οι τουρίστες που έρχονται εδώ είναι πολύ φειδωλοί και μαζεμένοι.Για παράδειγμα να σας πω ότι κλείνουν ένα πακέτο 400 ευρώ για έρθουν για διακοπές στην Κρήτη και σε αυτό εμπεριέχονται διανομή, φαγητά και όχι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία. Όταν λειπόν τους ρωτάνει αν θέλουν να επισκεφθούν κάποιο μνημείο, εμφανίζονται πολύ μαζεμένοι και διστακτικοί και κάποιοι μάλιστα επιλέγουν να μην δώσουν παραπάνω χρήματα αλλά να παραμείνουν στο ξενοδοχείο τους για να μην χαλάσουν ευρώ παραπάνω.

Οι ξεναγοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πώς θα εξελιχθεί η σαιζόν καθώς όπως προσθέτουν "Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό στο πάρκινγκ της Κνωσσού επικρατούσε το αδιαχώρητο. Φέτος μετά βίας μετράμε 7 άντε το πολύ 8 λεωφορεία .Παρόμοιο σκηνικό και στη Σπιναλόγκα αλλά και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν επηρεάσει αρνητικά τους ξένους επισκέπτες και αυτό το αντιλαμβανόμαστε και εμείς ακόμη και από τις επαφές που έχουμε με τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News