default-image

Πως θα μεταφέρονται τελικά οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια

Κρήτη
Πως θα μεταφέρονται τελικά οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ιδιώτες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και με συνοπτικό (πρόχειρο) διαγωνισμό θα αναθέσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. τη μεταφορά των επιβατών κρουαζιερόπλοιων από το σημείο πρόσδεσής τους στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού και αντίστροφα. Ο ΟΛΗ έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού του έργου, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η αξιοποίηση κτηριακών εγκαταστάσεων που είναι εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών σε όσους ιδιώτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου λήγει την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Την μέρα εκείνη, στις 11 το πρωί, θα ανοιχτούν και οι φάκελοι με τις προσφορές των συμμετεχόντων από την αρμόδια Επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων θα έχει κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή. Προϋπολογισμός του έργου είναι 30.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του ΟΛΗ Α.Ε.

Η διάρκεια του έργου είναι έως 31/12/2016. Μετά τις 31/12 ή αν το ποσό των 30.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) καλυφθεί από την παροχή υπηρεσιών πριν από τις 31/12/2016, λύεται η σύμβαση αυτοδίκαια, εκτός αν με απόφαση της αναθέτουσας Αρχής επεκταθεί οικονομικά ή χρονικά η σύμβαση με τους ίδιους όρους, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και με αποδοχή της επέκτασης αυτής από τον ανάδοχο.

Στοιχεία προσφοράς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΗ για το διαγωνισμό, «η προσφορά θα συνοδεύεται επί ποινή αποκλεισμού από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς ΦΠΑ, ήτοι 600 ευρώ, καθώς και επί ποινή αποκλεισμού με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη-προκήρυξη. Χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημερολογιακές ημέρες. Εναλλακτικές προσφορές ή προσφορές με αρνητική έκπτωση δεν γίνονται δεκτές».

Εξάλλου, πέρα από την περίληψη της διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, περισσότερες πληροφορίες για το σχετικό διαγωνισμό θα δίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΟΛΗ Α.Ε. (τηλ. 2810/338.164 και 2810/338.116, φαξ 2810/338.126 και e-mail: [email protected]).

ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η "ΒΑΡΔΙΑ"...

Ενοικιάστηκε το "Port Cafe"

Ολοκληρώθηκε, στο μεταξύ, η διαδικασία για την ανάθεση του "Port Cafe" στο λιμάνι του Ηρακλείου σε επιχειρηματία, έναντι ενοικίου, και ακολουθεί η ανάθεση του κτηρίου του απεντομωτηρίου και ταυτόχρονα επανεξετάζονται η "Βάρδια" και το Λιμενικό Περίπτερο, για την καλύτερη αξιοποίησή τους. Αυτό ανακοίνωσε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής, ξεκαθαρίζοντας ότι όπου απαιτείται - όπως στο απεντομωτήριο για παράδειγμα - δρομολογούνται και οι διαδικασίες για αλλαγή χρήσης.

Το "Port Cafe" βρίσκεται εκεί που λειτουργούσε το παλιό ΚΤΕΛ των Χανίων, δίπλα από το "Γρηγόρης Μικρογεύματα" και απέναντι από τα σημερινά ΚΤΕΛ. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής, παρέχοντας και εξωτερική παιδική χαρά, για τους γονείς που αναζητούσαν ασφαλή χώρο για να παίξουν τα παιδιά τους και εκείνοι να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους. Εδώ και χρόνια το κατάστημα αυτό παραμένει κλειστό και τώρα αξιοποιείται. Μέσα από το μειοδοτικό διαγωνισμό, το "Port Cafe" δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και τώρα γίνονται οι σχετικές εργασίες για να ξαναλειτουργήσει.

«Όλα αυτά θέλουν μια σειρά από εγκρίσεις. Σε κάθε έργο θα προχωρούμε μετά τη σχετική έγκριση. Για παράδειγμα το κτήριο του απεντομωτηρίου σκοπός μας είναι να λειτουργήσει ως γυμναστήριο. Δηλαδή εκεί προβλέπεται χώρος άθλησης, σύμφωνα με το master plan που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου», καταλήγει ο Απόλλων Φιλιππής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News