default-image

Δολοφονία 88χρονης: Την έπνιξαν για να την ληστέψουν

Κρήτη
Δολοφονία 88χρονης: Την έπνιξαν για να την ληστέψουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκηνικό ενός αποτρόπαιου εγκλήματος αποκαλύπτουν τα ευρήματα της νεκροψίας, που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Κρήτης στο άψυχο κορμί της ηλικιωμένης γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νέα Χώρα Χανίων.

Η 88χρονη Όλγα Κλαρίτη έχει υποστεί τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, καθώς όπως φαίνεται από τα πρώτα συμπεράσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, το θύμα προσπάθησε να αντισταθεί, ωστόσο ο τελικός θάνατος επήλθε από ασφυξία.

Όμως δέχτηκε ισχυρά χτυπήματα από το δράστη ή τους δράστες στο πρόσωπο το αριστερό μάτι, το μέτωπο και το κεφάλι. Φέρει ακόμη και ένα χτύπημα στον αγκώνα, πιθανώς από την προσπάθεια του δράστη να την καθηλώσει.

Συντετριμμένοι οι γείτονες και οι συγγενείς της, δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπόρεσε κάποιος να φερθεί με αυτό τον τρόπο σε μια ανήμπορη γυναίκα, η οποία ήταν γνωστή για την καλοσύνη της και τη  φιλανθρωπία της.

Παρά την κακομεταχείριση που έζησε τα τελευταία λεπτά της ζωής της, τα χτυπήματα δεν ήταν εκείνα που επέφεραν το θάνατο, όπως φαίνεται από την εξέταση που έγινε μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Το συμπέρασμα του ιατροδικαστή Κρήτης κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη συνάδει με τα ευρήματα των αστυνομικών και χαρακτηρίζει το θάνατο ασφυκτικό ως συνέπεια της απόφραξης του στόματος και της μύτης της 88χρονης με πετσέτες και πανιά, τα οποία χρησιμοποίησαν για να μην ακούγονται οι κραυγές της στη γειτονιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων εξετάζουν μαρτυρίες από γιο της και στενούς συγγενείς με ζητούμενο αν είχε χρήματα μέσα στο σπίτι και ποιος μπορεί να το ήξερε.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης ή οι δράστες παραβίασαν με λοστό την πίσω πόρτα του σπιτιού και μπήκαν απαρατήρητοι το Σάββατο, καθώς ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προσδιορίζεται τις νυχτερινές ώρες της 4ης Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News