Ειδήσεις

Το "πάρτι" των ποντικών τελειώνει

"Γρήγορα αντανακλαστικά" σε ανάγκες που αναδεικνύονται στο χώρο του λιμανιού του Ηρακλείου, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, επιδεικνύει ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλων Φιλιππής, αν κρίνουμε από τη δρομολόγηση της διαδικασίας μυοκτονίας για τρωκτικά, κουνούπια και κατσαρίδες, ή για ό,τι άλλο κριθεί ως αναγκαίο να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Συγκεκριμένα, ο ΟΛΗ Α.Ε. λίγες μέρες μετά το σχετικό ρεπορτάζ της "Ν.Κ.", προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για "Εργασίες απεντόμωσης-μυοκτονίας στους χώρους του λιμένος Ηρακλείου 2016", προϋπολογισμού 12.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%).

Αντίγραφα της διακήρυξης διανέμονται από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και από την ιστοσελίδα www.portheraklion.gr.

Παρακάτω αναφέρει ότι «παρακαλούνται όσοι έχουν τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για τα παραπάνω, να καταθέσουν κλειστές-σφραγισμένες προσφορές με αναγραφόμενη επωνυμία επιχείρησης και τίτλο πάνω στο φάκελο: "Εργασίες απεντόμωσης-μυοκτονίας στους χώρους του λιμένος Ηρακλείου 2016", έως την Τρίτη 21/6/2106 και ώρα 11 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΗ Α.Ε. (Πρωτόκολλο).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (στην κ. Χρύσα Λυτινάκη, τηλ. 2810/338.137)».

«Υπάρχει ανάγκη»

Στο ερώτημά μας για την αναγκαιότητα αυτής της διαδικασίας, ο Απόλλων Φιλιππής δήλωσε στη "Ν.Κ." χθες τα εξής: «Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, να έρθουν να καταθέσουν τους φακέλους τους για τη διαδικασία της μυοκτονίας. Στόχος μας είναι η μυοκτονία να γίνει σε όλο το λιμάνι, να υπάρξουν τα ανάλογα μέτρα για να γίνει η σωστή δουλειά, όχι μόνο στα τρωκτικά, αλλά και στα κουνούπια και σε ό,τι χρειάζεται ώστε να κάνουμε αυτή την καταπολέμηση. Όπως διαπιστώνετε κι εσείς, προχωράω άμεσα ό,τι διαπιστώνω ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα, στο καθένα από τα θέματα αυτά που εντοπίζουμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι η "Ν.Κ." πρόσφατα είχε αναδείξει τη μεγάλη εξάπλωση των τρωκτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου τους τελευταίους μήνες, κυρίως, όπως έλεγαν οι επαγγελματίες αλιείς μιλώντας στην εφημερίδα μας. Εμείς ενημερώσαμε, αντίστοιχα, τον Απόλλωνα Φιλιππή, που μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει γρήγορα στην ανάθεση έργου μυοκτονίας, όπως και έκανε.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια