default-image

Κατέκτησε το Roland Carros ο Τζόκοβιτς

Σπορ
Κατέκτησε το Roland Carros ο Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τίτλος του Roland Garros έλλειπε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον κατέκτησε αφού  -το νούμερο 1 στο ταμπλό- επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 6-1, 6-2, 6-44) του Άντι Μάρεϊ-νούμερο 2- στον τελικό, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Roland Garros και απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι αποτελεί τον κορυφαίο με διαφορά τενίστα στον κόσμο! Παράλληλα, ολοκλήρωσε το 4 slam, κατέκτησε δηλαδή και τα 4 Grand Slam.

Ο Μάρεϊ «σόκαρε» τον Τζόκοβιτς στο πρώτο σετ, καθώς έδειξε μεγάλη διάθεση και παίζοντας εξαιρετικό τένις, το πήρε με σχετική άνεση! Ο «Νόλε» ξεκίνησε με break στο πρώτο game αλλά ο Σκωτσέζος απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. Στο τέταρτο game, ο Μάρεϊ έκανε νέο break και πήρε ισχυρό προβάδισμα (3-1), φθάνοντας εν τέλει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Το… highlight του πρώτου σετ, πάντως, είχε συμβεί λίγο νωρίτερα. Αφορμή στάθηκε μια απόφαση του διαιτητή να μετρήσει κακώς υπέρ του Μάρεϊ έναν πόντο και είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του Τζόκοβιτς αλλά και την γιούχα του κόσμου!

Μετά το πρώτο σετ, το υπόλοιπο παιχνίδι αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Τζόκοβιτς έκανε ότι ήθελε τον Μάρεϊ, που έδειχνε στα δύο επόμενα σετ να τα έχει… χαμένα, ενώ έμοιαζε και τρομερά αγχωμένος. Ο Νόλε έκανε το break στο σερβίς του Σκωτσέζου μόλις στο 2ο game (2-0) και το επανέλαβε στο 6ο (5-1). Στο αμέσως επόμενο, ο Σέρβος εκμεταλλευόμενος το δυνατό του σερβίς, πήρε το game και ισοφάρισε (1-1) στα σετ.

Μία από τα ίδια και στο τρίτο σετ για τον Τζόκοβιτς, που έκανε ξανά δύο break στο σερβίς του Μάρεϊ (2-1 και 4-1). Ο Σκωτσέζος μείωσε προσωρινά σε 5-2, ωστόσο ο Σέρβος πήρε το επόμενο game και έκανε την ανατροπή, προηγούμενος με 2-1 στα σετ. Ωστόσο, ο τελευταίος πόντους του Νόλε, που του έδωσε το game και το σετ, έφερε αυτή τη φορά τις έντονες διαμαρτυρίες του Μάρεϊ, καθώς η μπάλα βρήκε για χιλιοστά τη γραμμή, ωστόσο ο πόντος δεν δόθηκε στον Σκωτσέζο.

Στο 4o και τελευταίο σετ του ματς, ο Τζόκοβιτς ήρθε με… φόρα από τα προηγούμενα και έκανε μόλις στο πρώτο game, το break στο σερβίς του Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος τενίστας δεν μπορούσε να «σπάσει» με τίποτα το σερβίς του Σέρβου και ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, έκανε ακόμη ένα break, σε κομβικό σημείο, παίρνοντας το 7o game (5-2). Κάπου εκεί, ο Μάρεϊ έδειξε αντίδραση και αφού έκανε το break στο σερβίς του Τζόκοβιτς, πήρε και το επόμενο και μείωσε σε 5-4, ξαναμπαίνοντας στη διεκδίκηση του τέταρτου σετ.

Ωστόσο, ο Νόλε έδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο! Έδειξε αντίδραση, πήρε το 10ο game, παίζοντας κοντά στο φιλέ και με 3-1 στα σετ, κατέκτησε το πρώτο Roland Garros της καριέρας του!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News