Ειδήσεις

Μετά από πολλά χρόνια εγκρίθηκαν προσλήψεις στον ΟΛΗ

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια εγκρίθηκαν προσλήψεις υπαλλήλων στα λιμάνια με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου προχώρησε τις σχετικές διαδικασίες και αναμένει να βγει στον "αέρα" η σχετική προκήρυξη.

Οι προσλήψεις αφορούν 14 εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα δύο γραμματείς, έναν οδηγό, έναν τεχνικό, τρεις μηχανοτεχνίτες, πέντε χειριστές μηχανημάτων και δύο άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου μειώθηκε δραματικά. Από 70 εργαζόμενους που αριθμούσε ο Οργανισμός πριν 10 χρόνια, αριθμεί σήμερα 21 εργαζόμενους.

Εξελίξεις που προκάλεσαν χαμόγελα στους λιγοστούς εργαζόμενους, με τις σχετικές προσλήψεις να έρχονται μετά από 10 και πλέον χρόνια.

Πέρα από τις προσλήψεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε την ανάγκη οι διοικήσεις των λιμανιών και οι υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό στην προετοιμασία, κατάθεση και έγκριση των master plan.

Αναφορικά με την κατοχύρωση της λιμενικής εργασίας ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να υπάρξει σύντομα ένα πλαίσιο λειτουργικό.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη σύνδεσης των λιμανιών με τις τοπικές κοινωνίες που αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια