default-image

Αυτό είναι το σιρκουί του Baku (video)

Σπορ
Αυτό είναι το σιρκουί του Baku (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Baku, θα διεξαχθεί το 3ήμερο 17-19 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Grand Prix που αποτελεί τον όγδοο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Είναι η πρώτη φορά που η F1 θα ταξιδέψει στο Baku, το οποίο φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από τη δόξα και τη λάμψη του Monaco.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στην πόλη, σε μια διαδρομή μήκους 6,006 χιλιομέτρων. Μια πρώτη γεύση από τη χάραξη της διαδρομής μπορείτε να πάρετε από το video που έδωσαν στη δημοσιότητα οι οργανωτές. Σε αυτό, υπάρχουν onboard πλάνα από το μονοθέσιο του τοπικού οδηγού Gulhuseyn Abdullayev που πραγματοποίησε ένα γύρο στη διαδρομή.

Η ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή περιλαμβάνει συνολικά 20 στροφές, ενώ σε κάποια σημεία της είναι αρκετά στενή με το πλάτος να μην ξεπερνά τα 7,6 μέτρα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο χρόνος που θα χρειαστεί ένα μονοθέσιο της F1 για να πραγματοποιήσει έναν γύρο θα κυμανθεί στα 1:42.3 με τη μέση ωριαία ταχύτητα να αγγίζει τα 211 χλμ/ώρα. Αν επιεβαιωθούν τα στοιχεία τότε θα πρόκειται για το ταχύτερο street-circuit του Πρωταθλήματος.

«Οι στροφές 9 και 10 γύρω από τις πύλες Qosha Qala ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Πιστεύω ότι θα παρακολουθήσουμε στιγμές που κόβουν την ανάσα κατά τη διάρκεια του αγώνα», ανέφερε ο Abdullayev και πρόσθεσε: «Η οδήγηση σε εκείνες τις στροφές κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Η διαδρομή ήταν κενή τώρα και δεν απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τόσα αγωνιστικά μονοθέσια, με πιλότους που θα κινούνται αργά αλλά και διάφορα περιστατικά, θα αποτελέσει μια σοβαρή οδηγική πρόκληση για τους πιλότους».

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News