default-image

Η έλλειψη παιχνιδιού οδηγεί τα παιδιά στην επιθετικότητα

Κρήτη
Η έλλειψη παιχνιδιού οδηγεί τα παιδιά στην επιθετικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν έρευνες που σχετίζονται με τα παιδιά και το παιχνίδι τους που όσο περνούν τα χρόνια περιορίζεται και μάλιστα αυτό έχει δυσάρεστες συνέπειες για την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» που σήμερα βρέθηκε στο Ηράκλειο ενημερώνοντας εκπαιδευτικούς και γονείς, δημιουργεί τις προϋποθέσεις τα παιδιά να εξωτερικεύσουν την ενέργεια και τη φαντασία τους μέσα από το παιχνίδι, βοηθώντας και τους μεγάλους να γυρίσουν στα χρόνια της αθωότητας, με τα ποδήλατα και τα παιχνίδια έξω από τα σπίτια, με φίλους και γείτονες που λειτουργούσαν αποτρεπτικά ακόμη και για εκδηλώσεις βίας, όπως σημείωσαν στελέχη της μη κερδοσκοπικής επιστημονική εταιρείας.

Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία και διαταραχές που βρίσκονται σε ευθεία σύνδεση με την έλλειψη προσοχής ή ακόμη και την επιθετικότητα, φαίνεται όπως δείχνουν οι έρευνες ότι έχουν ένα σημαντικό μέρος τους στηριγμένο στην έλλειψη του παιχνιδιού που έχει δημιουργήσει μια καθιστική και μοναχική καθημερινότητα για τα παιδιά.

Γεγονός που εδώ και χρόνια έχει κινητοποιήσει την μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» που ενημερώνει και εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς, γονείς και εθελοντές σε παιχνίδια και τρόπους εξωτερίκευσης της ενέργειας και την φαντασίας των παιδιών, που μάλλον βυθίζονται στις οθόνες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και υπολογιστών.

Σε σχολεία της Αθήνας μάλιστα εδώ και κάποιους μήνες με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής επιοστημονικής εταιρείας τα παιδιά στα σχολεία μαθαίνουν να παίζουν μέσα σε παρέες με αντικείμενα που είναι μόνο για την ανακύκλωση, φέροντας στην επιφάνεια την μοναδικότητα που έχει το παιχνίδι για τη ζωή των παιδιών.

Στόχος όπως επισημάνθηκε και οδηγία είναι να αφεθούν τα παιδιά να χαρούν τη ζωή τους μέσα από το παιχνίδι και τη συνύπαρξη με άλλα παιδιά, συνταγή που σχετίζεται άμεσα με την διαμόρφωση ισορροπημένων χαρακτήρων  που γυρίζουν την πλάτη ακόμη και στην επιθετικότητα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News