Ειδήσεις

Τα "μαζεύει" το υπουργείο για τις προϋποθέσεις στο ολοήμερο

Από τη μια διευκρινιστική εγκύκλιο στην άλλη πηγαίνει το Υπουργείο Παιδείας για να φρενάρει την οργή που προκάλεσε στους γονείς μαθητών του δημοτικού, η προωθούμενη λύση για το θεσμό των ολοήμερων σχολείων που αρχικά απέρριπτε εντελώς τα παιδιά οικογενειών που δεν είναι εργαζόμενοι, την ώρα που η ανεργία λόγω της κρίσης καλπάζει.

Με νέα εγκύκλιο που έφτασε στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, πλέον τα ολοήμερα σχολεία θα καλύπτουν και τις οικογένειες ανέργων αλλά και κατηγορίες οικογενειών που πληρούν  κοινωνικά κριτήρια .

Η αγωνία πάντως των οικογενειών αν και οι νεότερες αποφάσεις βρίσκονται όπως λένε στη σωστή κατεύθυνση, εξακολουθεί να είναι έντονη καθώς δεν έχουν προβλεφθεί κατηγορίες οικογενειών, όπως αυτών που βιώνουν την ανεργία δίχως όμως τις κάρτες του ΟΑΕΔ.

Στις διευκρινήσεις επιπλέον που έχουν σταλεί συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία της πρωινής ζώνης από τις 7 το πρωί ,που ως απόφαση δημιουργίας ανά σχολείο, περνάει στο σύλλογο διδασκόντων με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος των οικογενειών.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια