default-image

Συναγερμός για τους μετανάστες στην 126 ΣΜ

Περίεργα
Συναγερμός για τους μετανάστες στην 126 ΣΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγρήγορση βρισκόταν χθες το πρωί η 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο, μπροστά στο ενδεχόμενο φιλοξενίας των μεταναστών που διασώζονταν νοτίως της Κρήτης.

Οι άνθρωποι μετρούσαν τα διαθέσιμα ράντζα, σεντόνια και μαξιλάρια, ώστε, αν δινόταν το "πράσινο φως" για τη μεταφορά των μεταναστών στη στρατιωτική εγκατάσταση, να είναι όλα έτοιμα.

Τα ράντζα, σύμφωνα με το σχέδιο, προβλεπόταν να τοποθετηθούν μέσα σε μεγάλα στρατιωτικά τολ, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και χρησιμεύουν για τη φύλαξη αεροσκαφών και οχημάτων του στρατού.

Τελικά οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε Αίγυπτο, Μάλτα και Ιταλία, οπότε δε χρειάστηκε οι αρμόδιοι να επιλέξουν μεταξύ των υποψήφιων χώρων φιλοξενίας στην Κρήτη.

Όμως, με δεδομένο το γεγονός πως για τους μετανάστες ουσιαστικά έχει κλείσει η διέλευση στην Ευρώπη από το Αιγαίο, το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσουν την τύχη τους από το δρόμο της Μεσογείου.

Η Κρήτη, λοιπόν, είναι πιθανό να βρεθεί στο επίκεντρο αυτό το καλοκαίρι, οπότε τα σενάρια για τους υποψήφιους χώρους φιλοξενίας μεταναστών δεν αποκλείεται να επανέλθουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News