default-image

Η απάντηση για τις παιδικές χαρές «εφιάλτες»

Κρήτη
Η απάντηση για τις παιδικές χαρές «εφιάλτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάδειξη του θέματος για τις εγκαταλελλειμένες παιδικές χαρές εντός της πόλης του Ηρακλείου, απάντησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η προισταμένη του τμήματος Κοινόχρηστων χώρων της διεύθυνσης συντήρησης και αυτεπιστασίας.

Η κα Πιταροκοίλη, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή της προς την εφημερίδα Νέα Κρήτη και το neakriti.gr, ότι η Δημοτική Αρχή κάνει συνεχείς προσπάθειες για την επισκευή και την συντήρηση των δημόσιων χώρων αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να ευαισθητοποιούνται για να διατηρηθούν οι χώροι αυτοί καθαροί.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας με τίτλο : «οι παιδικές χαρές που σπέρνουν τρόμο» και προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας ενημερώνουμε ότι :

Υπάρχει διαρκής προσπάθεια από την Υπηρεσία μας να επισκευάζονται οι ζημιές οι οποίες καταγράφονται καθημερινά και επισημαίνονται - είτε από τους δημότες είτε από τα συνεργεία του Δήμου μας - παρά τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε σε εργατοτεχνικό προσωπικό.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το εν λόγω δημοσίευμα θέλετε να συμβάλλετε ουσιαστικά στην διαρκή προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί στις ανάγκες συντήρησης των παιδικών χαρών. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για την Υπηρεσία μας, εάν αναφέρατε στο δημοσίευμά σας, ποιες παιδικές χαρές αφορούν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, έτσι ώστε να καταγραφούν και να προγραμματιστούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης σε διαπιστευμένο φορέα, για τον έλεγχο και την πιστοποίηση πενήντα παιδικών χαρών του Δήμου μας και επίκειται άμεσα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Τελειώνοντας θέλουμε να θέσουμε υπόψη της εφημερίδας σας και των αναγνωστών σας την πολύ αρνητική εμπειρία μας, όσον αφορά τον σεβασμό των κοινόχρηστων χώρων εκ μέρους ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι δυστυχώς όχι μόνο δεν φροντίζουν αλλά προχωρούν ακόμη και σε βανδαλισμούς, τόσο σε παλιά όσο και σε νέα έργα ή παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος μας.

Θα καταχραστούμε λοιπόν την φιλοξενία σας προκειμένου να απευθύνουμε έκκληση προς τους δημότες να σέβονται και να διατηρούν καθαρές τις παιδικές χαρές και τους κοινόχρηστους χώρους γιατί ποτέ δεν θα είναι αρκετές οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος εάν οι ίδιοι δεν θεωρήσουν ως δική τους υπόθεση, την πόλη μας.

Με εκτίμηση,

ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗ ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Από το neakriti.gr και την εφημερίδα Νέα Κρήτη, το θέμα με τις παιδικές χαρές στην καρδιά της πόλης, έχει επισημανθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για το πως χώροι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή τελικά αφέθηκαν στην μοίρα τους. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά και συγκεκριμένα ποιοι χώροι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ερημώσει ή καταστραφεί.

Το βάρος βέβαια της κατάστασης αυτής, όπως αναφέρει εύστοχα και η κα Πιταροκοίλη, δεν αναλογεί μόνο στην δημοτική αρχή αλλά και σε πολίτες που δεν διαθέτουν το αίτημα της ευαισθητοποίησης απέναντι στην κοινωνία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από συμπολίτες τους για το αντίθετο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News