default-image

Νέα διαδρομή του ΚΤΕΛ, Κνωσός - Λινοπεράματα

Κρήτη
Νέα διαδρομή του ΚΤΕΛ, Κνωσός - Λινοπεράματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως πολλοί να μην το έχουν αντιληφθεί, όμως είναι γεγονός. Το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, προσπαθώντας συνεχώς να ακολουθεί και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του επιβατηγού του κοινού, εμπλουτίζει τα δρομολόγιά του με νέες διαδρομές.

Μια λοιπόν άλλη, εναλλακτική, χρήσιμη αλλά και πολύ ευχάριστη διαδρομή, που έρχεται να προσφέρει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες που επιλέγουν για τις μεταφορές τους το ΚΤΕΛ, είναι αυτή που επί καθημερινής βάσης διανύει την εξαιρετικά μεγάλη χιλιομετρική απόσταση: Ληνοπεράματα - Αμμουδάρα - Κνωσού και αντίστροφα, φυσικά!

Ένα δρομολόγιο που στρέφει το βλέμμα του επιβάτη στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ηρακλείου, με την έννοια ότι η διαδρομή που ακολουθείται είναι: Κνωσός - λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως - λιμάνι - παραλιακή (Σοφοκλή  Βενιζέλου) - Γιόφυρο - Παγκρήτιο Στάδιο - Αμμουδάρα - Ληνοπεράματα και αντίστροφα.

Η διαδρομή αυτή εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την επιθυμία της ύπαρξής του. Εκτελείται όλες τις ημέρες της βδομάδας, με τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα, δίνοντας την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να εξυπηρετηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, εντός βεβαίως του ωραρίου λειτουργίας του Αστικού ΚΤΕΛ, χωρίς να κοιτάζει το ρολόι και να αγωνιά μη τυχόν και χάσει το επόμενο λεωφορείο, αφού τα δρομολόγια είναι τόσο συχνά.

Η γραμμή αυτή ξεκίνησε από την Τετάρτη 1η Ιουνίου, οπότε και έκπληκτοι οι πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Κνωσού δε γνώριζαν για το δρομολόγιο αυτό, κοιτούσαν να κινείται στην περιοχή τους λεωφορείο με την ένδειξη "ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ".

Ωστόσο, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, «η ζώνη αυτή ακολουθήθηκε και πέρυσι πιλοτικά και επειδή πήγε πολύ καλά από άποψη επιβατικής κίνησης και ζήτησης, αποφασίστηκε να συνεχιστεί και φέτος. Απευθύνεται στους ντόπιους πολίτες, αλλά και στους ξένους, και θα εκτελείται καθημερινά μέχρι την 1η Νοεμβρίου». Συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τη χειμερινή σεζόν θα διακόπτεται και θα εκτελείται ξανά με την έναρξη του καλοκαιριού.

«Σκοπός μας ήταν να ενώσουμε την Αμμουδάρα, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται εκεί με την Κνωσό, προς εξυπηρέτηση πάντα του επιβατηγού κοινού. Η διαδρομή αυτή προσφέρει την ευκαιρία στον επιβάτη να κάνει τη βόλτα του, θαυμάζοντας την παραλιακή και τις ομορφιές της πόλης μας», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Οι τιμές

Σχετικά τώρα με τις τιμές των εισιτηρίων για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, ισχύει η κανονική τιμή εισιτηρίου που ανέρχεται στα 1,70 ευρώ, όπως επίσης και τα υπόλοιπα ειδικά εισιτήρια (π.χ. φοιτητικά). Ωστόσο, ισχύει και ημερήσιο εισιτήριο που κοστίζει μόλις 5 ευρώ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί όλη την ημέρα ο επιβάτης.

Πρόκειται για ένα εισιτήριο που παρέχει τη δυνατότητα στον επιβάτη να επισκεφτεί για παράδειγμα την Κνωσό, να ξανανέβει στο λεωφορείο όσες φορές θέλει, να επισκεφτεί εν συνεχεία το Μουσείο ή οποιονδήποτε άλλο αρχαιολογικό ή ιστορικό χώρο επιθυμεί, να περιηγηθεί στην πόλη, να συνεχίσει τη διαδρομή του για Αμμουδάρα ή Ληνοπεράμα, για παράδειγμα, κόβοντας όλη την ημέρα μόνο ένα εισιτήριο. Το ημερήσιο αυτό εισιτήριο θα ισχύει φυσικά για οποιοδήποτε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ χρησιμοποιήσει ο επιβάτης εντός της ίδιας μέρας.

ρεπορτάζ : Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News