Ειδήσεις

Με Σινούκ απο Κάλυμνο νεογνό στο Ηράκλειο

Αντίκρυσε το πρώτο φως της ζωής αλλά η μοίρα του επεφύλασσε μία περιπέτεια.

Ένα αναπνευστικό πρόβλημα αποτελεί την αιτία για την οποία ένα νεογνό από την Κάλυμνο,  καλείται τώρα να δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη για την ζωή.

Εξαιτίας του ότι η κατάσταση της υγείας του δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο νησί , οι γιατροί του ακριτικού νησιού ειδοποίησαν τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για επείγουσα αερομεταφορά.

Σε ελάχιστο χρόνο σηκώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ το οποίο και μετέφερε από την νησί των Δωδεκανήσων, το αγοράκι  των λίγων μόλις ημέρων με τελικό προορισμό την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης από όπου συνοδευόμενο από τους δικούς του ανθρώπους , μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου για νοσηλεία στη Μονάδα νεογνών και τις ευχές όλων για γρήγορη ανάρρωση να  συντροφεύουν το αγγελούδι.

Να σημειωθεί πάντως ότι  το μεσημέρι, σε διάστημα λίγης ώρας έγιναν δυο αεροδιακομιδές προς το το αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στα νησιά όπου και βρίσκονταν οι συγκεκριμένοι ασθενείς . Πέραν του νεογνού ,αργά το μεσημέρι ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε απο τη Σαντορίνη με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενώ και χθες,πάλι  μετά το μεσημέρι υπήρξε αερομεταφορά με προορισμό το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια