default-image

Νέα γραμμή καταγγελιών στο Εργατικό Κέντρο

Κρήτη
Νέα γραμμή καταγγελιών στο Εργατικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο διάστημα, παρά την οικονομική ύφεση και την ατονία του  κατασκευαστικού κλάδου τα εργατικά ατυχήματα ολοένα και αυξάνονται.

Η βασική αιτία είναι η έλλειψη των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας που δημιουργούν συνθήκες «γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα».

Δυστυχώς πολλοί εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών, ασυδοτούν εις βάρος των εργαζομένων μη πληρώντας τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία, με αποτέλεσμα τα πολλά εργατικά ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και απώλειες ζωής.

Ένας νέος αυξανόμενος κλάδος εργατικών ατυχημάτων που έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα, είναι τα εργατικά ατυχήματα που προέρχονται από τα τροχαία συμβάντα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αποφάσισε και προχώρησε στην δημιουργία Ανώνυμης Γραμμής Καταγγελιών για ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας που δεν αφορούν μόνο τον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και επαγγέλματα που σχετίζονται με τον δρόμο και έχουν να κάνουν με την κατάσταση των οχημάτων, καθώς και τις συνθήκες εργασίας τους, με σκοπό την  μείωση των τροχαίων συμβάντων.

Η παραπάνω γραμμή ανώνυμων καταγγελιών θέλει να δώσει την δυνατότητα στους  εργαζόμενους  απ' όλους τους κλάδους, να μπορούν να καταγγέλλουν  ελλείψεις μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία χωρίς να στοχοποιούνται από τον εργοδότη. Δυστυχώς, λόγω της ανασφάλειας  και της μεγάλης ανεργίας, οι εργαζόμενοι φοβούμενοι μη χάσουν την εργασία τους, τις περισσότερες φορές  δεν προβαίνουν σε καταγγελίες, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν και οι ίδιοι την σωματική τους ακεραιότητα.

Η γραμμή θα λειτούργει από σήμερα 2/6/2016 και εφ εξής, καθημερινά από τις 8 π.μ έως και τις 8 μ.μ, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2810283984.

Η συγκεκριμένη απόφαση  συμπεριλαμβάνεται  και στο πλαίσιο δράσεων που αφορά τα τροχαία συμβάντα με αποκορύφωμα την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 29/6/2016 και ώρα 6 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News