Ειδήσεις

Είχαν "κήπο" με δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι τους

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δέκα δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και περισσότερα από 400 γραμμάρια καπνού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Ιουνίου σε έλεγχο στον 41χρονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.

Ακολούθησε έρευνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, στην κοινή οικία του 41χρονου και της 73χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

? 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 83 εκατοστών

? εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (γλάστρες, ανεμιστήρες, λαμπτήρες, μετρητής θερμοκρασίας και υγρασίας),

? 485 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης

? 121 ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν απαιτούμενης ιατρικής συνταγής,

? ποσότητα κάνναβης βάρους 32,7 γραμμαρίων,

? φυσίγγια,

? 4 μαχαίρια,

? γεμιστήρας πιστολιού,

? κάλυκας

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια