default-image

Νέα τροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέσω Μαριά

Οικονομία
Νέα τροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέσω Μαριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις μετά από παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μάλιστα στην σχετική ενημέρωση μέσω ανακοίνωσής από τον κ. Μαριά, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ζήτησε όχι μόνο να παραμείνει ανοικτή η Αναφορά αλλά και  να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής τόσο η  Ελληνική κυβέρνηση όσο και η Γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα  για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μαριά

Ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις μετά από παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά.  

Ο Νότης Μαριάς την προηγούμενη Παρασκευή 27/5 με Γραπτή του Παρέμβαση ζήτησε να μην γίνει δεκτή η σχετική πρόταση της Γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής που ζητούσε να κλείσει το φάκελο της  υπ΄ αριθμ. 2214/2014 Αναφοράς των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις. Με τον τρόπο αυτό διασφαλιζόταν σε  μια πρώτη φάση να  μην κλείσει η Αναφορά  και στη συνέχεια να μπορέσει να δρομολογηθεί η επιτυχής εξέτασή της  ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών.

Στην Γραπτή του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς ζήτησε όχι μόνο να παραμείνει ανοικτή η Αναφορά αλλά και  να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής τόσο η  Ελληνική κυβέρνηση όσο και η Γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα  για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων.

Τελικά σε εκτέλεση των σχετικών διαδικασιών που επικαλέστηκε έγκαιρα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αποφασίστηκε να παραμένει «ζωντανή» η Αναφορά και να επανεξεταστεί στις  8 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό   ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία με Γραπτή της Απάντηση στην Επιτροπή Αναφορών δήλωσε ότι δήθεν ήταν αναρμόδια να εξετάσει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις  παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο (http://notismarias.gr/2016/05/) με αποτέλεσμα η Γραμματεία της Επιτροπής Αναφορών να λάβει την απόφαση να κλείσει τον φάκελο της Υπόθεσης.

Ευτυχώς τελικά όπως προαναφέρθηκε μετά τη Γραπτή Παρέμβαση του Νότη Μαριά  η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις δεν κλείνει αλλά παραμένει ανοικτή και θα επανεξεταστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News