Ειδήσεις

Πως γιορτάζει η Κρήτη την Ημέρα Περιβάλλοντος

«Όλοι μαζί για ένα πιο πράσινο και όμορφο Ηράκλειο».Το σύνθημα αυτό, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στέλνει ο Πέτρος Ινιωτάκης σε μικρούς και μεγάλους.

Σκοπός είναι να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια που γίνεται από τη Λότζια σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες προς τη κατεύθυνση αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε γειτονιές της πόλης.

40 υιοθεσίες κοινόχρηστων χώρων

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε έναν χρόνο, πραγματοποιήθηκαν 40 υιοθεσίες κοινόχρηστων χώρων από δημότες και επαγγελματίες , οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την πόλη και την φύση.

Πριν από λίγες μέρες, οι αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, προχώρησαν σε δράσεις εξωραϊσμού της περιοχής που βρίσκεται το μνημείο της Κρήνης Κορώνη Μαγαρά ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη συντήρηση πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους όπως το Πάρκο Θεοτοκόπουλου, το Πάρκο Γεωργιάδη και όχι μόνο.

Δράσεις

Οι δράσεις του δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνουν :

5 Ιουνίου - Απελευθέρωση 12 Γυπών στον Γιούχτα, ώρα 10.00 π.μ. στη τοποθεσία «Χωστό Νερό»

7 Ιουνίου - Εκδήλωση με θέμα « Αστικό Πράσινο» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώρα 19.00 μ.μ.

10 Ιουνίου - Ποδηλατάδα κατά μήκος του Πάρκου Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές, ώρα 17.00 μ.μ.

11 Ιουνίου - Εκδήλωση βράβευσης εθελοντών που υιοθέτησαν πάρκα στο αίθριο της Λότζια, ώρα 19.00 μ.μ.

Η προστασία του Περιβάλλοντος θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, τονίζουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για το πράσινο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια