Ειδήσεις

Χανιά: Καταγγέλλουν ότι "έσβησε" στην αναμονή χωρίς ΑΜΚΑ

Μια απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας καθώς  σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο αδερφός 65χρονου που «έσβησε» την Τρίτη στο νοσοκομείο Χανίων, υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του περιστατικού ενώ τα λεπτά ήταν κρίσιμα, επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ . Διαφορετική διάσταση δίνει το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς όπως υποστηρίζεται αμέσως μόλις κατέρρευσε το 65χρονο,ς έσπευσαν να του προσφέρουν βοήθεια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία του αδερφού του 65χρονου στο apokoronaslife.gr  «ο αδελφός μου ήταν σε μια προσωπική του εργασία στα Χανιά, όταν ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος.Άμεσα με το αυτοκίνητό του και την σύζυγο του πήγαμε στο Νοσοκομείο Χανίων. Στην αναμονή δεν υπήρχε προσωπικό για να τον βοηθήσει και έτσι πήγαμε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Περιγράψαμε στον ιατρό τα συμπτώματα και εκείνος μας είπε ότι χρειαζόταν το ΑΜΚΑ του αδελφού μου, όπως επίσης να περιμένουμε στην σειρά μας. Εμείς δεν είχαμε μαζί τα χαρτιά μας και έτσι ψάξαμε να βρούμε ένα γνωστό που είχαμε στο νοσοκομείο για να μας βοηθήσει.

Τον αδελφό μου τον έβαλαν σε μια καρέκλα και έπειτα από 20 λεπτά πέθανε χωρίς καμία βοήθεια. Όταν το είδαν αυτό οι γιατροί, τότε μόνο έτρεξαν για να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν πλέον αργά».

Νοσοκομείο Χανίων: Αντιμετωπίστηκε άμεσα

Απαντώντας ο εκτελών χρέη διοικητή και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης υποστηρίζει ότι όπως του μετέφεραν οι γιατροί, αντιμετώπισαν άμεσα το περιστατικό καθώς ο 65χρονος έπαθε ανακοπή αμέσως μόλις μπήκε στο νοσοκομείο και κατέρρευσε. Δεν υπήξε καμία αναφορά στον ΑΜΚΑ, σύμφωνα πάντα με τον κ.Αρχοντάκη που συμπληρώνει ότι εξυπηρετούνται κανονικά όσοι δεν έχουν τον αριθμό μαζί τους και οι ανασφάλιστοι εφόσον πάντα χρειαστεί. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στη διαδικασία ανάνηψης συμμετείχε και μια γιατρός που ήταν γνωστή του άτυχου άνδρα.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια