default-image

Yδροπλάνα: Πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι δοκιμαστικές πτήσεις

Κρήτη
Yδροπλάνα: Πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι δοκιμαστικές πτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στο λιμάνι της Σητείας, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Θοδωρής Πετρουλάκης.

Για την οριστική αδειοδότηση του εγχειρήματος, εκκρεμούν η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να έρθει στη συνέχεια η άδεια ίδρυσης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα δρομολόγια που θα αναπτυχθούν κάνουν λόγο για εσωτερικούς προορισμούς από Σητεία προς Χανιά και Ηράκλειο, όπως και για κοντινά Δωδεκάνησα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής μίσθωσης προς Κουρεμένο, Λεύκη, Χρυσή και Βάι.

Σε ημέρες θαλασσοταραχής, τα αμφίβια υδροπλάνα θα μπορούν να προσγειώνονται σε κοντινή απόσταση στο αεροδρόμιο Σητείας και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα μπορούν να γίνονται αεροδιακομιδές.

Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν πρόχειροι διαγωνισμοί για την αντικατάσταση προσκρουστήρων στο εμπορικό λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο με 123 χιλιάδες ευρώ των Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ με ιδίους πόρους του Δήμου Σητείας, ύψους 45 χιλιάδων ευρώ θα αποκατασταθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του λιμανιού, συμβάλλοντας στην αύξηση της ασφάλειας τις νυχτερινές ώρες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News